Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Typ matrycy w QE65Q80A

(Temat utworzony: 03-12-2021 11:58 AM)
3926 Wyświetlenia
kris46
First Poster
Opcje

Dzień dobry, jaki jest typ matrycy w tym telewizorze: VA, czy IPS ?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Sprawdź sobie po prostu realnie ręcznie pukając lekko w matrycę lub przesuwając palcem po ekranie. Różnice w matrycy widać są opisane na necie. Możesz też spojrzeć pod sporym kątem va będzie miało bledsze kolory. To co piszą w necie różnie może być realne sprawdzenie najlepsze co się ma w domu.
0 Like
Pawel777
Student
Opcje
Wg Ciebie model QN92C 75 cali za 7300 zł, tak czy siak jest wart swojej ceny i jest lepszy niż QN91B? Może celować w coś innego?
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nie zagłębiałem się jeszcze w szczegóły na temat najnowszych modeli. Osobiście kiedyś się zraziłem do jakości w tv samsung takich plam w ciemnym pomieszczeniu jeszcze nie widziałem. Było to nie akceptowalne od tamtej pory sam się zastanawiam czy warto wybrać wyższy model z podświetleniem mini led czy może poczekać na niższe ceny OLED. Co do lcd to na pewno tylko matryca va jak dla mnie.
Niedawno czytałem test QN85C wypadł dobrze, a czy wyższe modele są w czymś lepsze ? A jak to cenowo wygląda i ile kto może wydać to inna sprawa.
0 Like
Fazon
Voyager
Opcje
Te plamy pojawiły się po którejś aktualizacji co jest najbardziej dziwne. Mam 65qn91b
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Ja miałem od razu plamy na zamowionym to jest kwestia matrycy nie aktualizacji, swój oddałem bo to żadne oglądanie jak same plamy na ciemnych scenach były. Teraz się wstrzymuje i obawiam że nawet droższy może mieć. A takich rzeczy nie powinien mieć żaden tv nawet najtańszy.
0 Like
Pawel777
Student
Opcje
Masz plamy na swoim QN91B?
0 Like
Fazon
Voyager
Opcje
Local dimming wysoko, plamy są, przy ustawieniu nisko ich nie widać.
0 Like
Pawel777
Student
Opcje
Generalnie poleciłbyś ten model? Zastanawiam się, czy w ogóle wchodzić w LCD, w tym QLED..
0 Like
MarcinezK
Pathfinder
Opcje
Witam, czy ktoś się orientuje jaki rodzaj matrycy VA czi IPS ADS posiada telewizor Samsung Neo Qled QE55QN92CAT 55"? Podobno w zależności od wielkości ekranu. 43" i 50" VA, 55" i większe IPS ADS. W różnych serwisach znalazłem sprzeczne informacje.
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Z tego co znalazłem na szybko, to jest to ADS.
Na innym portalu jest info, że to matryca VA. Współczuję 😐Zrzut ekranu 2024-02-02 134403_1000003536_1706877843.pngZrzut ekranu 2024-02-02 155144_1000003543_1706885525.png