Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

tv samsung 55JS8500 przy każdym załączeniu włącza się aktualizacja i nie może wybrać źródła sygnału - POMOCY

(Temat utworzony: 20-02-2017 08:24 PM)
3358 Wyświetlenia
czarojaw
First Poster
Opcje

0 Like
6 Odpowiedzi
DamianT
Pioneer
Opcje
Hej @czarojaw

Czy próbowałeś przywrócić telewizor do ustawień fabrycznych? Sprawdź jak telewizor będzie się zachowywał po dokonaniu resetu.

Reset w tym modelu można wykonać poprzez wejście do:

Menu -> Pomoc techniczna -> Diagnostyka -> Resetuj Smart Hub (fabryczny kod PIN to: 0000)
0 Like
czarojaw
First Poster
Opcje

Witam

Tak próbowałem zresetowac Tv ale nie dało to rezultatu,problem pozostał

0 Like
DamianT
Pioneer
Opcje

A czy próbowałeś może wykonać aktualizację oprogramowania? Jeśli nie, to spróbuj pobrać aktualizację ze strony:

http://www.samsung.com/pl/support/model/UE65JS8500LXXH/

Plik aktualizacyjny jest dostępny w zakładce "Instrukcje do pobrania". Nazwa pliku to Upgrade File(USB type) i jest to wersja 1480.4.

Jeśli pobierzesz plik, należy go następnie wypakować na pustego pendrive. Po wypakowaniu powinien pojawić się folder "Image" z plikami w środku. Następnie należy podłączyć urządzenie do portu USB w telewizorze. Po czym należy wejść do:

Menu -> Pomoc techniczna --> Aktualizacja oprogramowania -> Aktualizuj teraz

Po aktualizacji sprawdź w jaki sposób będzie zachowywać się telewizor.

0 Like
krzysztof42
Explorer
Opcje

Ten model to porażk a przywracanie ustawień fabrycznych to stara śpiewka . ja mam problem z Bluetooth tv nie łoczy się z padem DualShock4 zalecanym przez Samsunga dwie wizyty serwsanta i nić Chciałem kupić klawiatur i myszkę Bluetooth ale niewiem czy zadziałają.Radzę sprawdzić to i będzie następny problem .U mnie sprawa ciągnie się już dośc długo zamierzam zgłośić sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta To może wreszcie coś wskuram .

0 Like
MateuszN
Pioneer
Opcje

krzysztof42 napisali:

Ten model to porażk a przywracanie ustawień fabrycznych to stara śpiewka . ja mam problem z Bluetooth tv nie łoczy się z padem DualShock4 zalecanym przez Samsunga dwie wizyty serwsanta i nić Chciałem kupić klawiatur i myszkę Bluetooth ale niewiem czy zadziałają.Radzę sprawdzić to i będzie następny problem .U mnie sprawa ciągnie się już dośc długo zamierzam zgłośić sprawę do Rzecznika Praw Konsumenta To może wreszcie coś wskuram .

@krzysztof42
Przekazałem opisany problem do naszego działu reklamacji, który zweryfikuję sprawę oraz skontaktuje się bezpośrednio z Tobą.

W przyszłości kieruj proszę zgłoszenia reklamacyjne przez formularz kontaktowy lub za pośrednictwem naszej infolinii. Wszelkie potrzebne informacje znajdziesz tutaj.

Dzięki, że jesteś z nami! Jeśli odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
krzysztof42
Explorer
Opcje

Witam Witam dostałem takiego e-maila od Pani specjalistki z działu reklamacji i się nieźle ubawiłem
 (Uprzejmie informuję, iż obecnie oczekujemy na firmware który obsłuży pada którego Pan posiada. 
Kontroler który Pan posiada jest nowszy niż ten który został opisany w instrukcji obsługi dołączonej do TV . Implementacja obsługi tego urządzenia jest planowana w maju. 
Firma Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. stara się o przyspieszenie wdrożenia obsługi nowego pada specjalnie dla Pana.)
 To ja mam takie pytanie  mysz która się też  nie łączy przez bluetooth jest pewnie  za stara i kot ją przestraszył. Ja tv kupiłem w 2016 roku w styczniu a oni obiecują mi że w maju roku nie podają   będę miał w pełni sprawny tv szkoda że kasy nie chcieli po upływie gwarancji.  Może mugłbyś sprawdzić na swoim TV czy pad DualShock®4  lub mysz bluetooth łączy się z twoim telewizorem i dać jakąś informacje tu na forum.

0 Like