30-03-2017 05:25 PM
Zależy mi na strumieniowaniu zawartości obrazu z laptopa na telewizor (to co wyświetla laptop wyświetla też telewizor). Próbowałem korzystać z WiDi, Screen Mirror oraz Smart View.
Setup: KS7000 + Soundbar:HW-K550 połączone po Wi-Fi
- WiDi - zainstalowałem aplikację Intela na laptopie. Nie było problemów z wyszukaniem TV. Przy próbie połączenia na TV został wyświetlony kod, ktory umożliwił mi nawiąznaie połączenia. Przy probie wyboru źródła sygnału pojawia się komunikat błędu.
- Screen Mirror - korzystałem z ustawień Androida z poziomu Samsung Galaxy S4. Przy próbie połączenia na TV wyświetlił się komunikat wymagający zgody na połączenie. Po wydaniu zgody ekran robi się czarny a następnie wyświetlany jest komunikat błędu.
- Smart View - to na pewno nie to czego w tej chwili potrzebuję. Pozwala odtwarzać na TV pliki audio/video z laptopa, ale nie dopatrzyłem się funkcji strumieniowania na żywo.
Proszę o informację w jaki sposób, bez dodatkowych urządzeń i przewodów, mogę uzyskać pożądaną funkcjonalność.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
31-03-2017 05:11 PM
Hej @affellow
W przypadku podanych przez Ciebie technik przesyłania obrazu to między TV a laptopem będzie wspierany tylko Samsung Smart View, lecz on pozwala na przesyłanie plików nie tworzenie drugiego ekranu. WiDi nie jest wspierane przez Samsung, Screen Mirroring jest dedykowany do urządzeń mobilnych (telefony, tablety Samsung). Aby uzyskać pulpit polecam połączyć przez kabel HDMI wtedy będzie to działało.
31-03-2017 05:11 PM
Hej @affellow
W przypadku podanych przez Ciebie technik przesyłania obrazu to między TV a laptopem będzie wspierany tylko Samsung Smart View, lecz on pozwala na przesyłanie plików nie tworzenie drugiego ekranu. WiDi nie jest wspierane przez Samsung, Screen Mirroring jest dedykowany do urządzeń mobilnych (telefony, tablety Samsung). Aby uzyskać pulpit polecam połączyć przez kabel HDMI wtedy będzie to działało.