Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tryb film HDR QLED QE55Q67RAT

(Temat utworzony: 04-11-2019 04:34 PM)
4035 Wyświetlenia
Tomasz181
First Poster
Opcje

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem TV Samsunga QLED QE55Q67RAT. Mam pytanie do speców dlaczego nie włącza się automatycznie tryb HDR podczas oglądania netflixa lub Youtuba . Filmy oczywiście z podpisem uhd czy 4k . Na Netflixie zauważyłem że co któryś film włączy się z automatu w trybie film4k . Ktoś może wytłumaczyć dlaczego tak jest????

0 Like
19 Odpowiedzi
Tomasz181
First Poster
Opcje

Ściągałem plik z strony, która mi podałeś i nie włącza się uhdIMG_20191105_125025.jpg

To jest przez USB w TV . Plik z stronki sample UHD i jak widać na obrazku nie przełącza . Tylko jest zwykły tryb ... Także nie wiem........

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Jutro spróbuje, sprawdzić na innym modelu 55Q60 jak to będzie.

0 Like
Tomasz181
First Poster
Opcje

I jak to wygląda na innym TV???? Wykrywa HDR???

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na takich jak  "Samsung Wonderland Two HDR UHD 4K Demo" i"Samsung Travel With My Pet HDR UHD 4K Demo" jest HDR. https://help.netflix.com/pl/node/42384

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Dziś jeszcze sprawdziłem na 55Q67RAT na wersji softu 1315 więc jest HDR :smiling-face:

20191109_093153.jpg20191109_093225.jpg

0 Like
Muzyk101
First Poster
Opcje

Ja mam oprogramowanie 1315 A jak szukam aktualizacji w tv to mi mówi że nie ma żadnych nowych aktualizacji... dlaczego?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Muzyk101  Nie zawsze można, pobrać firmware przez OTA trzeba pobrać na komputer i zrobić przez USB 

https://www.samsung.com/pl/support/

0 Like
Muzyk101
First Poster
Opcje

Mimo że też mam wersję 1315 jak kolega wyżej to nie mam hdr. Ale wydaje mi się że to nie działa w przypadku kanałów od dostawcy typu UPC tylko bardziej na naziemnej ew satelicie jakiejś.. widzę że kolega wyżej ma apke tv na żywo A ja jej nie mam mimo że mam ten sam model tv :smiling-face: 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Muzyk101 Jeszcze nie HDR z telewizji naziemnej i raczej nie będzie, to nie problem jest po stronie TV czy softu a tylko samego materiału a poza tym, jak masz taki sam TV to nowy jest już taki wer 1335

Masz już dekoder od UPC 4K ?

Przechwytywanie.PNG

0 Like
slowiniortk
First Poster
Opcje
włącza sie automatycznie...a aktualizacje mozesz pobrac na pendrive ze strony samsunga
0 Like