Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tryb film HDR QLED QE55Q67RAT

(Temat utworzony: 04-11-2019 04:34 PM)
4025 Wyświetlenia
Tomasz181
First Poster
Opcje

Witam. Od niedawna jestem posiadaczem TV Samsunga QLED QE55Q67RAT. Mam pytanie do speców dlaczego nie włącza się automatycznie tryb HDR podczas oglądania netflixa lub Youtuba . Filmy oczywiście z podpisem uhd czy 4k . Na Netflixie zauważyłem że co któryś film włączy się z automatu w trybie film4k . Ktoś może wytłumaczyć dlaczego tak jest????

0 Like
19 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Czy masz już najnowszy firmware wer 1318 ? tryb HDR załącza się, wtedy gdy dany film go mam tak samo jest z 4K.

Gdy dany film jest w rozdzielczości Full HD  1920 × 1080 to nie będzie 4K 3840 × 2160

0 Like
Tomasz181
First Poster
Opcje

Muszę sprawdzić jaki mam soft. Chodzi mi o filmy, w których jest podpis uhd lub 4k . Wiadomo że nie hd. Np serial breaking bad pisze ze jest HDR na Netflixie. Włączam go i nie startuje w trybie film HDR. Tak samo jest z YouTube. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy chodzi  Ci o ten The Ballad of Jesse Pinkman | El Camino: A Breaking Bad Movie | Netflix

0 Like
Tomasz181
First Poster
Opcje
Nie. O serial breaking bad. Nie el camino..... Skąd mogę pobrać najnowszy soft do TV???(
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Możesz pobrać stąd https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q67RATXXH/

Jak możesz, to wrzuć mi na priv linka do tego filmu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Wrzuciłem Ci na priv materiały HDR i 4K do testu TV.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Czy wrzuciłeś nowy firmware ? Czy sprawdzałeś z moich materiałów ? 

0 Like
Tomasz181
First Poster
Opcje

Witam. Tak zrobiłem aktualizacje przez USB. Niestety dalej to samo...  Tzn nie które materiały włączają automatycznie HDR . A inne nie. Zrobiłem mu reset do ustawień fabrycznych i nic nie pomogło

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz181  Jestem pewny, że nie jest, problem po stronie TV może zadaj pytanie Netflix ?

0 Like