Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor ue58ru7102k i spam bluetooth

(Temat utworzony: 25-12-2019 03:17 PM)
1994 Wyświetlenia
Wanamingo
Student
Opcje

Witam.

Czy w tym przeklętym telewizorze można wyłączyć połączenie Bluetooth, albo chociaż zablokować wybrane urządzenia? Jestem spamowany mniej więcej co 15 sekund, prośbą o połączenie nieznanym mi urządzeniem. Nie mam do niego dostępu i nigdy nie będę miał, a ten przeklęty telewizor co chwila wyświetla mi powiadomienie.

0 Like
35 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wanamingo  Możesz, wrzucić zdjęcie jak to wygląda ? 

Zobacz w instrukcji obsługi na stronie 120

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201910/20191024133448825/MUSDVBEUR-3.0.0_EM_MUSE_EU_POL...

0 Like
Wanamingo
Student
Opcje

Witaj. Przepraszam, ale nie mogłem wczesniej odpisać. W inteligentnych zabezpieczeniach niestety nie znajduje nic. Poniżej zdjęcie komunikatu.20191222_122630.jpg

Wybranie anuluj powoduje, że komunikat znika na parę naście sekund. Po wybraniu opcji połącz, telewizor próbuje się łączyć, komunikat znika i po paru sekundach pojawia się w identycznej formie jak na zdjęciu.  Urządzenie usunięte z powiązanych urządzeń, telewizor też  był resetowany do ustawień fabrycznych.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wanamingo  Ktoś musi co chwile załączać parowanie tych słuchawek. Pozostaje Ci go namierzyć.

0 Like
Wanamingo
Student
Opcje

Tak, od czterech tygodni ktoś siedzi za ścianą i naciska co chwile przycisk parowania sprzętu. Byłem już u sąsiadów, wszystko "niby" posprawdzali. Pozostaje to oddać telewizor i wybrać coś co nie robi takich problemów.  Dzięki. Jest ponoć możliwe fizyczne odłączenie modułu komunikacji, ale po pierwsze tracę nic nie wartą gwarancję i możliwość korzystania z WiFi. Mogę także obłożyć mieszkanie olowianymi płytami i cieszyć się świętym spokojem. Znasz może procedurę wejścia w menu serwisowe w tym modelu?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wanamingo Zadzwoń na infolinię tel 22 607 93 33 i sprawdzą Ci zdalnie.

0 Like
Wanamingo
Student
Opcje

Mała aktualizacja.

Infolinia niestety nie jest w stanie rozwiązać tego problemu, mimo ponoć *specjalnego* resetu urządzenia przeprowadzonego przez nich. Na koniec odsyłają do serwisu, który może taka usługę wykonać - oczywiście odpłatnie. 

Wszystko tak naprawdę jest do zrobienia w menu serwisowym, ale niestety kończy się to całkowitym wyłączeniem BT. Super. Dziękuję Ci Samsung. Za nic... 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Wanamingo  Serwis może Ci wyłączyć BT i myślę, że będzie to ramach gwarancji warunkowo.

0 Like
MichalA1991
Apprentice
Opcje

Cześć,

Kupiłem słuchawki u flex i podłączyłem do tv Samsunga, teraz za każdym razem jak włączam słuchawki to telewizor pyta czy je podłączyć. Gdy wybieram anuluj po 5 sekundach pyta znowu i tak ciągle. Jak rozwiązać ten problem. Na liście sparowanych urządzeń bloototh nie ma słuchawek nie da się więc ich usunac.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MichalA1991  Masz taki sam model TV co autor tematu ?

0 Like