Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Telewizor QE43Q68DAUXXH nie identygikuje sygnału ze smartTV RBOX HK1

(Temat utworzony: 13-03-2025 01:11 PM)
171 Wyświetlenia
zenuś59
First Poster
Opcje

Witam

Poproszę o pomoc moje pomysły się skończyły.

Wszystkie wejścia HDMI sprawdzone, działają poprawnie gdy podłączam dekoder lub komputer. Telewizor identyfikuje sprzęt i odtwarza poprawnie, natomiast gdy podłączę smartTV telewizor nie widzi urządzenia - pojawia się port w ustawieniach port HDMI pod który podłączam urządzenie, czyli widzi podłączenie, ale nic nie odtwarza. Kable sprawdzone, rozdzielczości ustawiane od najniższej do najwyższej, nic nie daje. Oczywiście gdy wpinam smartTV do jakiegokolwiek innego telewizora Samsung, ale starszego ok. 3 lata, czy monitora komputerowego przy podłączeniu tymi samymi kablami HDMI obraz pojawia się poprawny, wszystko działa.

Ma ktoś pomysł (może blokowane są te chińskie urządzenia!!!)

Zenek

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zenuś59  Czy w TV masz  najnowszy firmware wersji 1301?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE43Q68DAUXXH/#downloads

zenuś59
First Poster
Opcje

Dziękuje za zainteresowanie, niestety mam wersję oprogramowania 1301, którą zresztą wrzuciła mi pracowniczka supportu, niestety nic to nie dało.

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@zenuś59, Co to za urządzenie, które próbujesz podłączyć do TV? 

0 Like
zenuś59
First Poster
Opcje

Smart TV RBOX HK1 na Androidzie 13

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Na infolinii Samsunga mogą ci zresetować EDID (Extended Display Identification Data). W niektórych przypadkach taka czynność może pomóc. W przypadku braku powodzenia zwróć się do producenta swojego sprzętu, aby wskazali rozwiązanie po swojej stronie.

zenuś59
First Poster
Opcje

Witam.

Dzięki, Infolinia zadziałała w tym temacie, pozostaje producent, albo czekać na nowy soft 😞

Lub zmienić telewizor :smiling-face:

0 Like
zenuś59
First Poster
Opcje

Witam ponownie

Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego w konfiguracji ze spliterem (patrz zdjęcia) mam obraz, a bez nie.

Bo coś mi się nie zgadza.

No i chciałbym jednak, aby urządzenie działało bez dodatkowego splitera !!! - jak to zrobić???

Mamy tu kogoś kompetentnego z serwisu Samsunga???

1 20250319_201438.jpg2 20250319_201338.jpg3 20250319_201138.jpg4 20250319_204003.jpg

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Splitter po prostu zajmuje się wymianą kluczy HDCP z twoim Boxem, więc finalnie telewizor dostaje czysty rozkodowany sygnał i tutaj jest cała tajemnica :smiling-face:

zenuś59
First Poster
Opcje

No ok, ale czy tak powinno być? Wydaje mi się, że sprzęt dostępny na rynku powinien działać bez dodatkowych rozwiązań.

0 Like