23-11-2018 01:04 PM
Aplikacja Samsung Smart View umożliwia oglądanie treści z telefonu komórkowego na ekranie telewizora Samsung Smart TV oraz sterowanie telewizorem za pomocą telefonu.
Pamiętajcie aby telewizor i smartfon połączone były do tej samej sieci WiFi.
Jak skonfigurować sieć WiFi w telewizorze?
Funkcje aplikacji Samsung Smart View:
Zdalne sterowanie telewizorem.
Odtwarzaj treść z telefonu komórkowego.
Aby wywołać funkcję Smart View należy ją wybrać z górnej belki na telefonie.
Po uruchomieniu aplikacji Smart View pojawi się lista dostępnych urządzeń.
Z listy wystarczy wybrać urządzenie z którym chcemy się połączyć.
Po wybraniu telewizora z listy na urządzeniu pojawi się komunikat z prośbą o zaakceptowanie połączenia.
Klikamy zezwól i następuje połączenie.
Teraz możemy cieszyć się udostępnionym ekranem smartfona na telewizorze.
26-11-2018 01:37 PM
Witam mam telefon samsung Galxy S5 NEO i tv Samusung i nie dziala mi ta funkcja. Komnkretnie chodzi o odtwarzanie filmów ze strony beactivetv.
27-11-2018 04:17 PM
Cześć @anitakon
Możesz podesłać jakieś screeny obrazujące utrudnienia? Pomoże to w diagnozie sytuacji.
17-12-2018 10:22 PM
Witam
Nie mam co prawda smartfonu Samsung ale też nie mogę się połączyć przez smart view z moim telewizorem ( telefon go nie widzi). Mój telefon to vernee mix a tv UE55NU7102. steruję telewizorem przez aplikację smart things ale przesyłać obrazu nie mogę właśnie. Jak mógłbym to robić?
18-12-2018 12:41 PM
Cześć @pablo81,
Jeśli masz telefon innego producenta do przesyłania danych należy użyć funkcjonalności telefonu.
U różnych producentów ta funkcja różnie się nazywa na przykład bezprzewodowy ekran, udostępnianie ekranu, dublowanie ekranu.
Zazwyczaj znajduje się w menu odpowiedzialnym za ustawienia sieci.
18-12-2018 10:29 PM
StaszekM ok dzięki to by się zgadzało jest u mnie wyświetlacz zdalny. A w drugą stronę? Znaczy ekran z telewizora na smartfonie? W smart things niby powinno to być możliwe z tego co widziałem na filmikach w aplikacji
21-12-2018 04:12 PM
Cześć @pablo81,
Ta funkcja działa pod warunkiem ze telewizor jest w nią wyposażony, a nie wszystkie taką posiadają.
Dla przykładu.
09-01-2019 09:26 PM
Witam
Telewizor Samsung UE49NU7172 i telefon Samsung Galaxy A5(2016), po połączeniu mam jedynie obsługę pilota w app SmartThings. Czy istnieje jakaś inna możliwość przerzucenia obrazu?
SmartView app ściągnieta na tel. nie działa.
Kolejne próby to laptop dell Inspiron 7559 i TV.
Wifi Direct podczas łączenia TV się rozłącza się z sieci WiFi . Czy można podłączyć go na sztywno do routera?
Raz mi się udało połączyć laptopa dell z TV, wskazywało "Połączono" , na TV komunikat "Zezwól" ale obraz i tak się nie sklonował/ pojawił. Czy coś trzeba gdzieś aktywować ?
11-01-2019 11:57 AM
Hej @WalkerNSP,
Telefon A5 2016 nie wspiera opcji Screen Mirroring. W związku z tym będziesz mógł przerzucić tylko pojedyńcze elementy (obraz, film) za pomocą zewnętrznej aplikacji i WiFi Direct. Wpisz w sklep play frazę "Cast" lub "Allcast" i wypróbuj wybraną apkę.
Odnośnie do przekazywanie obrazu z laptopa do TV @StaszekM powie coś więcej.
11-01-2019 02:06 PM
Aplikacja Screen Mirroring pozwala udostępniać obraz z telefonu na telewizor i to nie tylko z aparatu Samsunga