12-11-2020 02:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
CDA od jakiegoś czasu przestała udostępniać filmy ze strony internetowej na TV. Czy Samsung tak jak już to zrobiły inne firmy np: LG planuje dodać aplikację CDA do swojego menu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-04-2021 02:00 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na moje pytanie o dostępność aplikacji CDA otrzymałem od nich następującą odpowiedź:
"Dziękuję za wiadomość.
Samsung Polska nie jest zainteresowany naszą aplikacją pomimo, iż jest już ukończona.
Na tę chwilę polecamy telewizory wszystkich innych marek, listę znajdzie Pan tutaj: https://www.cda.pl/smarttv"
Z kolei Samsung kilka postów wyżej twierdzi, że dostępność aplikacji zależy wyłącznie od jej twórcy...
Ktoś tu EWIDENTNIE MIJA SIĘ Z PRAWDĄ!
02-05-2021 12:43 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja również jestem zawiedziony brakiem aplikacji CDA na Tizen. Jest to mój pierwszy tv Samsunga na który się skusiłem. Niestety nie szukałem informacji o tej aplikacji przed zakupem no i teraz muszę streamowac obraz z PC czy telefonu. Samsung chce byc konkurencyjny,ale z jakiegoś powodu nie udostępnia CDA na swoim sprzęcie w zamian za to udostępniają wiele innych zbędnych apek. Walka z piractwem?To CDA walczy z piractwem,to już nie ta sama platforma co kiedyś więc nie rozumiem decyzji Samsunga. Nie wiem czy w przyszłości zakupie ich sprzęt tymbardziej,że razem z tv zakupiłem Soundbara,ktory po miesiącu zaczął mieć problemy z połączeniem bezprzewodowym jak i przewodowym co zmusza mnie zawieźć Soundbara do ser
18-08-2021 09:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
u mnie wszystko chodzi z przeglądarki. Nie mam aplikacji i nie moge tv włączyć. Filmy chodza. czasami jakiś nie dziala bo samsung nieobsluguje przeglądarki
26-08-2021 05:13 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-09-2021 04:57 PM — edytowano 06-09-2021 04:58 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
06-09-2021 05:02 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Stara prawda mówi, że jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze...
13-09-2021 12:35 PM — edytowano 13-09-2021 01:32 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Otrzymałem dzisiaj od CDA.PL następującą odpowiedź:
"Dzień dobry,
Dziękuje za wiadomość.
Obecnie prowadzimy rozmowy z Samsung Polska na temat udostępnienia naszej aplikacji Samsung TV.
Mamy nadzieję, że niedługo będziemy mogli Państwa poinformować o nowej aplikacji.
W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.
Pozdrawiam"
Czyli jest jakiś postęp
21-09-2021 08:10 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Czy jest szansa na aplikację od CDA w najbliższym czasie?

21-09-2021 10:21 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Marceli8866, myślę, że ani CDA, ani Samsung, ani użytkownicy forum nie są w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Patrząc na wiadomość od @ptrzem, jest na to szansa.
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
13-10-2021
11:44 AM
– ostatnio edytowany
13-10-2021
03:33 PM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Jestem również bardzo poirytowany faktem braku tej aplikacji oraz wieloma ograniczeniami jakie firma Samsung wprowadza od wielu lat w swoim systemie TIZEN oraz samym sprzęcie. Od chyba 10 lat kupuje telewizory tej firmy a im nowsze modele to coś ograniczają albo usuwają co było dobre. Mówię tutaj o braku wsparcia kodeków xvid divx format avi co już obrosło legendami na różnych forach w telewizorach za ponad 4000 zł (mój model QLED QE65Q74TAT) z 2020 r. , brak CDA, brak języka polskiego Bixby, myszka i klawiatura dział już tylko w przeglądarce wbudowanej, niedopracowanie wielu aplikacji, brak skorzystania z technologii Samsunga dla podłączonych urządzeń (nvida shield, android boxy, komputery PC itp.) przez złącze HDMI odnośnie skalowania do 4k czy lepszego upłynniania ruchu w dynamicznych scenach i wiele innych. To jest mój ostatni telewizor tej marki. Mają gdzieś klientów i ich potrzeby. Mój stary samsung zakrzywiony 55 cali z przed 7 lat wszystko to potrafił. Gadałem do niego po polsku, odtwarza do dzisiaj praktycznie wszystko, działa myszka i klawiatura i nie ma problemy z podłączaniem do usb pendriva czy dysków zewnętrznych. W nowym modelu za 4000 zł po wyłączeniu telewizora trzeba jeszcze raz włożyć zewnętrzną pamięć bo już nie pamięta. Temat rzeka. Co do samego CDA jestem świeżo po rozmowie na czasie z Panią od wsparcia technicznego i odpisano mi następująco :
W kwestii aplikacji CDA, to jej dostawca decyduje o tym, na jakich sprzętach zostanie ona udostępniona. Zgodnie z oficjalnymi informacjami ze strony CDA, na ten moment nie jest przewidywane wsparcie dla TV Samsung.
Strzelają sobie od lat w kolano, trzeba przestać kupować ten sprzęt i tyle. Pozdrawiam wszystkich zdenerwowanych .........