Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SmartTV - aplikacja CDA

(Temat utworzony: 12-11-2020 02:13 PM)
42197 Wyświetlenia

Też mam ten problem

jkrakus
Journeyman
Opcje

CDA od jakiegoś czasu przestała udostępniać filmy ze strony internetowej na TV. Czy Samsung tak jak już to zrobiły inne firmy np: LG planuje dodać aplikację CDA do swojego menu.

Przejdź do rozwiązania
ptrzem
Navigator
Opcje

Na moje pytanie o dostępność aplikacji CDA otrzymałem od nich następującą odpowiedź:

"Dziękuję za wiadomość.

Samsung Polska nie jest zainteresowany naszą aplikacją pomimo, iż jest już ukończona.

Na tę chwilę polecamy telewizory wszystkich innych marek, listę znajdzie Pan tutaj: https://www.cda.pl/smarttv"

Z kolei Samsung kilka postów wyżej twierdzi, że dostępność aplikacji zależy wyłącznie od jej twórcy...

Ktoś tu EWIDENTNIE MIJA SIĘ Z PRAWDĄ!

0 Like
Arkadio67
First Poster
Opcje

Ja również jestem zawiedziony brakiem aplikacji CDA na Tizen. Jest to mój pierwszy tv Samsunga na który się skusiłem. Niestety nie szukałem informacji o tej aplikacji przed zakupem no i teraz muszę streamowac obraz z PC czy telefonu. Samsung chce byc konkurencyjny,ale z jakiegoś powodu nie udostępnia CDA na swoim sprzęcie w zamian za to udostępniają wiele innych zbędnych apek. Walka z piractwem?To CDA walczy z piractwem,to już nie ta sama platforma co kiedyś więc nie rozumiem decyzji Samsunga. Nie wiem czy w przyszłości zakupie ich sprzęt tymbardziej,że razem z tv zakupiłem Soundbara,ktory po miesiącu zaczął mieć problemy z połączeniem bezprzewodowym jak i przewodowym co zmusza mnie zawieźć Soundbara do ser

0 Like
SawekM
First Poster
Opcje

u mnie wszystko chodzi z przeglądarki. Nie mam aplikacji i nie moge tv włączyć. Filmy chodza. czasami jakiś nie dziala bo samsung nieobsluguje przeglądarki 

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje
Ja podłączyłem sobie Chromecast Google TV (tzw. 4) pod mój tv. Rozwiązanie dookoła, ale co zrobić 😞 Na googlowym narzędziu wszystko śmiga.
0 Like
sirMADD
First Poster
Opcje
Przyznam szczerze że gdybym wiedział wcześniej że Samsung nie jest 'zainteresowany' aplikacją CDA i jej nie udostępnia na swoich telewizorach, to zdecydowanie wybrał bym telewizor innej marki... Samsung, strzelacie sobie w kolano takimi decyzjami...
ptrzem
Navigator
Opcje

Stara prawda mówi, że jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o pieniądze...

0 Like
ptrzem
Navigator
Opcje

Otrzymałem dzisiaj od CDA.PL następującą odpowiedź:

"Dzień dobry,

Dziękuje za wiadomość.

Obecnie prowadzimy rozmowy z Samsung Polska na temat udostępnienia naszej aplikacji Samsung TV.
Mamy nadzieję, że niedługo będziemy mogli Państwa poinformować o nowej aplikacji.

W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam"

Czyli jest jakiś postęp :smiling-face:

Marceli8866
Student
Opcje

Witam. Czy jest szansa na aplikację od CDA w najbliższym czasie?

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Marceli8866, myślę, że ani CDA, ani Samsung, ani użytkownicy forum nie są w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Patrząc na wiadomość od @ptrzem, jest na to szansa.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Twardx
Explorer
Opcje

Witam. Jestem również bardzo poirytowany faktem braku tej aplikacji oraz wieloma ograniczeniami jakie firma Samsung wprowadza od wielu lat w swoim systemie TIZEN oraz samym sprzęcie.  Od chyba 10 lat kupuje telewizory tej firmy a im nowsze modele to coś ograniczają albo usuwają co było dobre. Mówię tutaj o braku wsparcia kodeków xvid divx format avi co już obrosło legendami na różnych forach w telewizorach za ponad 4000 zł (mój model QLED QE65Q74TAT) z 2020 r. , brak CDA, brak języka polskiego Bixby, myszka i klawiatura dział już tylko w przeglądarce wbudowanej, niedopracowanie wielu aplikacji, brak skorzystania z technologii Samsunga dla podłączonych urządzeń (nvida shield, android boxy, komputery PC itp.) przez złącze HDMI odnośnie skalowania do 4k czy lepszego upłynniania ruchu w dynamicznych scenach i wiele innych. To jest mój ostatni telewizor tej marki. Mają gdzieś klientów i ich potrzeby. Mój stary samsung zakrzywiony 55 cali z przed 7 lat wszystko to potrafił. Gadałem do niego po polsku, odtwarza do dzisiaj praktycznie wszystko, działa myszka i klawiatura i nie ma problemy z podłączaniem do usb pendriva czy dysków zewnętrznych. W nowym modelu za 4000 zł po wyłączeniu telewizora trzeba jeszcze raz włożyć zewnętrzną pamięć bo już nie pamięta. Temat rzeka. Co do samego CDA jestem świeżo po rozmowie na czasie z Panią od wsparcia technicznego i odpisano mi następująco : 

W kwestii aplikacji CDA, to jej dostawca decyduje o tym, na jakich sprzętach zostanie ona udostępniona. Zgodnie z oficjalnymi informacjami ze strony CDA, na ten moment nie jest przewidywane wsparcie dla TV Samsung.

Strzelają sobie od lat w kolano, trzeba przestać kupować ten sprzęt i tyle. Pozdrawiam wszystkich zdenerwowanych .........