12-11-2020 02:13 PM
CDA od jakiegoś czasu przestała udostępniać filmy ze strony internetowej na TV. Czy Samsung tak jak już to zrobiły inne firmy np: LG planuje dodać aplikację CDA do swojego menu.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-01-2021 11:33 AM
Ja się dołączam do grona zainteresowanych. Tym bardziej jeśli cda ma gotowa apkę to w czym problem ich wpuścić na platformę. Bo faktycznie dla mnie również istotne są aplikacje do streamingu wideo bo tv normalnej nie oglądam w ogóle. I tak jak jestem fanem samsunga i mam dużo ich sprzętu tak to jest irytujące, że ograniczają inne platformy bez powodu.
29-01-2021 07:37 PM
No to i ja dołączam do grona zainteresowanych. Kiedy aplikacja cda będzie dostępna na telewizorach?
29-01-2021 10:47 PM — edytowano 29-01-2021 10:48 PM
@Poskus13 Aplikacja CDA podobno już jest zrobiona jak napisał @jkrakus, ale Samsung nie jest nią zainteresowany.
11-02-2021 08:58 PM
Również dołączam się nie tyle do prośby co wręcz do wezwania Samsunga do umieszczenia aplikacji cda na smart TV z systemem tizen. Jeśli tego nie zrobią również porzucam te firmę i przy kupnie następnego tv nie będę brać jej pod uwagę. Sprzet z półki premium tak ograniczony... Wstyd.
14-03-2021 05:53 PM — edytowano 14-03-2021 05:55 PM
Ja też dołączam się do prośby. Nawet jeżeli można obejrzeć niektóre filmy na przeglądarce to poruszanie się czy wyszukiwanie w aplikacji jest o wiele wygodniejsze.
14-03-2021 06:27 PM
O tym, jaką aplikację zainstalować na telewizorze ma prawo decydować KLIENT, a nie firma Samsung według własnego widzimisię. Oczywiście, o ile aplikacja nie narusza prawa autorskiego albo RODO. Też chcę dostępu do aplikacji CDA.PL na platformę Tizen.
14-03-2021 06:41 PM
Pozostaje naciskać na developera aplikacji CDA to on decyduje.
14-03-2021 07:14 PM
A ja myślę, że wina leży po stronie CDA. Za dużo mają na swoich serwerach filmów nie udostępnionych przez dystrybutorów, czy też sam serwis. Nazwijmy to po imieniu - pirackich wersji.
I teraz to kwestia producenta sprzętu, czy przymyka oko na takie działania i udostępnia tego typu aplikację, aby za wszelką cenę konkurować z innymi producentami, czy stanowczo podchodzi do nielegalnych treści i ich nie toleruje takich działań.
To moja prywatna opinia. Nie szanuję tego typu serwisów i popieram walkę z piractwem.
05-04-2021 08:01 AM — edytowano 05-04-2021 08:07 AM
Tak właśnie SAMSUNG traktuje swoich klientów. Mam Qleda Q9 z 2019 roku. Nie wiedziałem, że nie ma on możliwości zainstalowania aplikacji CDA, ani przeglądarki Opera. Ma za to zbyt wiele niechcianych apek, niepotrzebnie zajmujących bardzo małą pamięć wewnetrzną i nie można ich z niej wykasować. A mogłem kupić OLED-a Sony z Android TV...... Ehh - Nigdy więcej Samsunga. Czy to TV, czy też jakiegokolwiek innego ich badziewia !!
05-04-2021
11:02 AM
– ostatnio edytowany
06-04-2021
07:07 AM
przez
JustynaM
Pomijając fakt CDA i innych apek na te telewizory.
U mnie zaczęła się odklejać matryca oraz system nie radzi sobie kompletnie z opalaniem filmów z napędów USB
Ścina lub sam sobie żongluje wersjami językowymi. Zgłosiłem do to śmiesznego supportu 1. mieli do mnie dzwonić - 0 kontaktu i pani w email z bulwersem że w takim razie proszę sobie samemu dzwonić 2. Kazali mi wgrać sobie nowy soft ze strony