Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Smart IPTV Samsung UE60ES6100W

(Temat utworzony: 28-03-2020 09:00 PM)
6076 Wyświetlenia
wojtek_sam-es6100
First Poster
Opcje

Witam, przez pomyłke przywróciłem TV do ustawień fabrycznych i wraz z tym usunąłem program Smart IPTV, proszę o pomoc w przywróceniu tego programu. Próbowałem instalować z USB ale 0 reakcji 😞

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Gringos71
Student
Opcje

Patrzałem i co?co chcesz mi powiedzieć przez tą stronę 167?

0 Like
Gringos71
Student
Opcje

Chciałem zapytać czy jest jakaś aplikacja do ściągnięcia i potem żeby podłączyć pendrive do tv i przez tą aplikację odtwarzac na tv pliki m3u.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak widać że m3u nie jest obsługiwany przez TV i żadna aplikacja nie pomoże jak coś nie jest obsługiwane. Też napisałem Ci co masz zrobić. 

@Gringos71 TV to nie komputer że można doinstalować dodatkowe kodeki.

Gringos71
Student
Opcje

Nie rozumie,co mi napisałeś że co mam zrobić?

0 Like
Gringos71
Student
Opcje

No i tu Cię muszę zaskoczyc-wchodze do aplikacji na Tv a tam jest do pobrania apka M3U LIST  i jak się ją na pobierze to podłącza się do tv pendrive z plikami m3u i wszystko działa.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Gringos71  A u mnie takiej aplikacji nie znajduję pod nazwą M3U LIST na modelu z 2019 roku🤔

0 Like
Gringos71
Student
Opcje

Sorry,nazwa to M3U IPTV.

0 Like
Gringos71
Student
Opcje

Jak widać to jednak m3u obsługuje😁

0 Like
Gringos71
Student
Opcje

Screenshot_2023-01-16-07-24-30-040-edit_com.android.vending.jpg

0 Like
abgar
Explorer
Opcje

Prawdę powiedziawszy nie rozumiem tej walki o "odtwarzanie" plików m3u. Umyślnie piszę w cudzysłowie bo  takich plików sie nie odtwarza. One nie niosą w sobie zawartości medialnej. Jest to plik bazodanowy który wskazuje aplikacji odtwarzającej typu : SmartIPTV, NET IPTV ( bądź innej których jest na tv Samsunga mnóstwo ) skąd ma czerpać strumienie danych.

Przykładowo dla SmartIPV

Ściągamy aplikację i ładujemy ja na pendrive

Po włożeniu pendrive do TV Samsung zapyta czy ma ją zainstalować. Oczywiście tak

Następnie możemy wyciągnąć pendrive.

Potem idziemy do strony gdzie po MAC adresie telewizora   uploadujemy plik m3u lub wpisujemy adres/hasło serwera na którym mamy konto

Warto zauważyć, że plik m3u nie może być za duży. Ja kiedyś miałem rzędu 1GB no i to wszystko się zepsuło :smiling-face:

0 Like