Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to problem z podświetleniem czy z matrycą?

(Temat utworzony: 01-12-2021 06:58 PM)
9218 Wyświetlenia
Amarcin
Journeyman
Opcje

Mam parę TV Samsung, działają OK ale z modelem UE60J6240 mam problem - pojawił po niecałych 3 latach użytkowania, mianowicie powstały białe powidoki na ~1/4 ekranu oraz fioletowe plamy w różnych miejscach.

Zdjęcia ekranu są tu: https://drive.google.com/drive/folders/1GUkCQQhptB7uMC-zJcjLVBesH16txO-x?usp=sharing

Jestem trochę załamany bo inny TV Samsung działa przez 9 lat bez żadnych tego typu niespodzianek, a teraz chcą z przyjemnością oglądać filmy muszę zmienić lub naprawić ten TV - czy naprawa ma sens? czy może kalibracja pomoże?

Niestety mail do Samsung z propozycją wymiany na inny model z moją dopłatą lub udzielenia specjalnego rabatu na nowy TV spaliły na panewce, nawet nie odpisano na moją propozycję tylko dostałem "liścia" w postaci "TV jest po gwarancji i nie odpowiadamy za jego działanie..."

Pozdrawiam,

Marcin

0 Like
25 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Masz do wymiany panel LCD . Jesli chodzi o koszty pozostaje kontak z serwiem.
Amarcin
Journeyman
Opcje

Tego się obawiałem :(.

W takim razie pewnie lepszym rozwiązaniem będzie wymiana TV ale to już nie będzie Samsung.

Mam w sumie 4 TV Samsung, jeden okazał się wadliwy.... na szczęście reszta urządzeń Samsung jaką posiadam działa dobrze, niestety prawie wszystkie sprzęty AGD, telefony. Nie mniej jednak jestem zawiedziony.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Amarcin Nie ma zadniej reguły jaka będzie inna marka urządzania też może się zepsuć.

Amarcin
Journeyman
Opcje
Zgadza się, natomiast "chwalę" się ostatnio problemem wśród znajomych i okazuję się ze coraz więcej nowych urządzeń Samsung się psuje zaraz po gwarancji
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Uszkodzenie zawsze może się zdarzyć nie ma reguły jedna żarówka może świecić 5 lat a druga spalić w 1 dzień🙂😊
0 Like
Amarcin
Journeyman
Opcje
Też tak uważam, natomiast myślę że ryzyka awarii w nowych sprzętach są zdecydowanie większe, starsze urządzenia przeżywają nowsze
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Amarcin Już żadne urządzanie nie będą działał 20/30 lat.

0 Like
Amarcin
Journeyman
Opcje
Żarówki? Palą się co kilka miesięcy... jak mam paragon to wymieniam... nie to kupuję nową to oraz moja sytuacja z telewizorem jest bardzo nieekologiczne, do tego dochodzić brak możliwości naprawy, w przypadku mojego telewizora Samsung nie znalazłem matrycy, z ciekawości ustalę ile kosztuje o ile jest w ogóle dostepna, ale wymiana raczej nie będzie miała sensu
0 Like
Amarcin
Journeyman
Opcje
Hmm, u mnie problemy z telewizorem Samsung zaczęły się po 2 latach użytkowania wiec nie rozumiem Twojego wpisu
0 Like