Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skanowanie kanałów telewizji naziemnej.

(Temat utworzony: 16-06-2018 02:06 PM)
97864 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Podczas pierwszej konfiguracji telewizora, funkcja skanowania kanałów pojawia się automatycznie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją pojawiającą się na ekranie. Dosyć często pojawia się konieczność wykonania skanowania już podczas użytkowania telewizora, na przykład, kiedy pojawią się nowe kanały telewizyjne.

1. W pierwszej kolejności jako źródło ustawiamy TV.
2. Wybieramy menu ustawienia (pierwsza ikona na pasku, po lewej stronie, koło zębate)

1a.png

3. Przechodzimy do zakładki nadawanie.

2.png

4. Następnie automatyczne strojenie i uruchom. 

3.png

5. Jako antena wybieramy naziemne, jako typ kanału cyfrowe i analogowe, klikamy skanuj.

4.png

6. Nastąpi skanowanie kanałów.

5.png

172 Odpowiedzi
Przemyslaw1
First Poster
Opcje

Witam

Mam problem z telewizorem ue32h5000aw

Problem polega na tym:  Jak chcę wyszukać programy telewizyjne z anteny to bez problemu moge przejsc na przycisk szukaj(skanuj) i uruchomić automatyczne strojenie.

Natomiast jeśli chcę to zrobić z opcji Kablowa to wświetla mi się większe menu które jest zapętlone i nie mogę przeskoczyć na przycisk  szukaj(skanuj) który znajduje się na dole poniżej. Próby wciskania przycisków w bok nic nie dają.

Jak przeskoczyć to zapętlone menu?  Ktoś mial taki problem?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Przemyslaw1 A jaką masz telewizję?  Czy wybierasz opcje wybór operatora na pozostałe?

0 Like
SikorkaW
First Poster
Opcje

QE65Q77AAT Witam, dziś zamontowaliśmy nowy telewizor, kupiony ze względu na dvbt2. Po automatycznym strojeniu wyszukuje tylko 7 kanałów (tvp1 hd, tvp2 hd, tvp3 łódź, sprawdzam tv, tvp historia, tvp sport hd i tvp info). Brak całej listy innych kanałów, które powinny się znaleźć na liście wyszukanych. Wyszukiwałam z anteny naziemnej, typ cyfrowe i analogowe. Czy znane jest jakieś rozwiązanie takiego problemu? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Raczej to problemem jest po stronie instalacji antenowej.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@SIKORKA Witam. Wyszukujemy tylko kanały cyfrowe( telewizja analogowa została już wyłączona całkowicie) Jeśli jest problem z odbiorem kanałów z DVB-T2 to radzę przyjrzeć się instalacji i czy antena jest poprawnie ustawiona na nadajniki. Samsungi maja dość czułe głowice, więc nie mają problemów z odbiorem.
marcel2007
Voyager
Opcje

Telewizor wyszuka i odbierze to co dostarczy przyłączona antena. Trzeba sprawdzić antenę , być może w Twojej lokalizacji mux1 I 2 zmieniły nadajniki lub ich kierunek względem anteny. 

0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
W menu wyszukiwania kanałów etc, wybierz "pełne wyszukiwanie".
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@analyzer65  napisał(a):
W menu wyszukiwania kanałów etc, wybierz "pełne wyszukiwanie".

@analyzer65  To co napisałeś dotyczy się opcji kablowa.

Milly_Terry
First Poster
Opcje

Hmmmm.....

Spróbuję tego ale nwm bo mam 12 lat i jestem CHWILOWO sama w domu... 

0 Like
kiepa
Apprentice
Opcje

Posiadam telewizor: Samsung UE32T5302C. Zgodnie z opisem posiada on tuner DVB-T2. Niestety po zmianie nadawania na DVB-T2 w województwie świętokrzyskim, nie mogę wyszukać kanałów cyfrowej telewizji naziemnej. Wyszukuje mi tylko kanały analogowe. Ze zwykłym DVB-T nie było takich problemów. Próbowałem resetować TV, niestety nic to nie pomogło. Potem aktualizowałem TV do wersji: T-KTS2DEUC-2101.2 oraz ponownie resetowałem TV. Niestety również nic nie pomogło. Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Czy muszę coś ustawić aby odbierać te kanały? 

0 Like