Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skanowanie kanałów telewizji naziemnej.

(Temat utworzony: 16-06-2018 02:06 PM)
97753 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Podczas pierwszej konfiguracji telewizora, funkcja skanowania kanałów pojawia się automatycznie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją pojawiającą się na ekranie. Dosyć często pojawia się konieczność wykonania skanowania już podczas użytkowania telewizora, na przykład, kiedy pojawią się nowe kanały telewizyjne.

1. W pierwszej kolejności jako źródło ustawiamy TV.
2. Wybieramy menu ustawienia (pierwsza ikona na pasku, po lewej stronie, koło zębate)

1a.png

3. Przechodzimy do zakładki nadawanie.

2.png

4. Następnie automatyczne strojenie i uruchom. 

3.png

5. Jako antena wybieramy naziemne, jako typ kanału cyfrowe i analogowe, klikamy skanuj.

4.png

6. Nastąpi skanowanie kanałów.

5.png

172 Odpowiedzi
karolbabicki
First Poster
Opcje

dzień dobry mi od kilku godzin nic nie wyszukuje a postepuje zgodnie z instrukcją 

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @karolbabicki :smiling-face: Chętnie Ci pomogę w ustaleniu przyczyny braku wyszukania kanałów. W tym celu podaj proszę model telewizora oraz informację, czy chodzi o telewizję naziemną. 

0 Like
Bob36
First Poster
Opcje

Czy można jednocześnie ustawić kanały z anteny sateliternej (dekowane przez moduł CI w telewizorze) i anteny naziemnej? Skanowanie z każdego źródła działa poprawnie, ale lista kanałów nadpisuje się i mam tylko z ostatniego skanowania. Co zrobić, żeby mieć na stałe oba źródła? Telewizor UE55RU7102

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bob36 Raczej nie ma możliwości.

0 Like
bigboy_pl
First Poster
Opcje

Mam problem z instalacją kanalow telewizji naziemnej. Telewizor jest podlaczony do anteny pokojowej ktora napiecie wzmacnicza ma po kablu antenowym. Czy telewizor ma taka funkcje model UE46f6400aw

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@bigboy_pl Żaden model czy inna marka TV nie ma takiej opcji.

0 Like
Krasnoludek
Pioneer
Opcje

Mam pytanie, jak telewizor Samsung z głowicami DVB-T i DVB-S tworzy listy kanałów,  jedną dla naziemnej i drugą dla sat i pomiędzy tymi listami jakimś przyciskiem na pilocie się przełącza?

Dla mnie wydaje się aż nieprawdopodobne że w dzisiejszych czasach nie można utworzyć mieszanej wspólnej listy kanałów tak jak to potrafią tanie Chińskie tunery typu combo np. Ferguson ariva, Opticum xs65 combo itp. a markowy sprzęt Samsunga takiej podstawowej rzeczy nie potrafi uczynić. Dlatego napisałem o tym w temacie co poprawić, ulepszyć.

EwaK
Hotshot
Opcje

@Krasnoludek po skanowaniu w tym przypadku otrzymasz dwie oddzielne listy kanałów. Możesz się między nimi przełączać, ale nie ma możliwości połączenia. Dzięki za propozycje rzeczy do ulepszenia :)

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krasnoludek  Nie ma żadnej możliwości jak ręczne przełączanie się miedzy SAT a naziemną TV.

20191110_083355.jpg

0 Like