16-06-2018 02:06 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:14 AM przez RadekK
Podczas pierwszej konfiguracji telewizora, funkcja skanowania kanałów pojawia się automatycznie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją pojawiającą się na ekranie. Dosyć często pojawia się konieczność wykonania skanowania już podczas użytkowania telewizora, na przykład, kiedy pojawią się nowe kanały telewizyjne.
1. W pierwszej kolejności jako źródło ustawiamy TV.
2. Wybieramy menu ustawienia (pierwsza ikona na pasku, po lewej stronie, koło zębate)
3. Przechodzimy do zakładki nadawanie.
4. Następnie automatyczne strojenie i uruchom.
5. Jako antena wybieramy naziemne, jako typ kanału cyfrowe i analogowe, klikamy skanuj.
6. Nastąpi skanowanie kanałów.
21-02-2019 11:59 PM
dzień dobry mi od kilku godzin nic nie wyszukuje a postepuje zgodnie z instrukcją
22-02-2019 02:51 PM
Cześć @karolbabicki Chętnie Ci pomogę w ustaleniu przyczyny braku wyszukania kanałów. W tym celu podaj proszę model telewizora oraz informację, czy chodzi o telewizję naziemną.
29-09-2019 08:06 PM
Czy można jednocześnie ustawić kanały z anteny sateliternej (dekowane przez moduł CI w telewizorze) i anteny naziemnej? Skanowanie z każdego źródła działa poprawnie, ale lista kanałów nadpisuje się i mam tylko z ostatniego skanowania. Co zrobić, żeby mieć na stałe oba źródła? Telewizor UE55RU7102
29-09-2019 08:19 PM
@Bob36 Raczej nie ma możliwości.
08-11-2019 09:50 PM
Mam problem z instalacją kanalow telewizji naziemnej. Telewizor jest podlaczony do anteny pokojowej ktora napiecie wzmacnicza ma po kablu antenowym. Czy telewizor ma taka funkcje model UE46f6400aw
08-11-2019 10:55 PM
@bigboy_pl Żaden model czy inna marka TV nie ma takiej opcji.
09-11-2019 02:52 PM
Mam pytanie, jak telewizor Samsung z głowicami DVB-T i DVB-S tworzy listy kanałów, jedną dla naziemnej i drugą dla sat i pomiędzy tymi listami jakimś przyciskiem na pilocie się przełącza?
Dla mnie wydaje się aż nieprawdopodobne że w dzisiejszych czasach nie można utworzyć mieszanej wspólnej listy kanałów tak jak to potrafią tanie Chińskie tunery typu combo np. Ferguson ariva, Opticum xs65 combo itp. a markowy sprzęt Samsunga takiej podstawowej rzeczy nie potrafi uczynić. Dlatego napisałem o tym w temacie co poprawić, ulepszyć.
10-11-2019 07:42 AM
@Krasnoludek po skanowaniu w tym przypadku otrzymasz dwie oddzielne listy kanałów. Możesz się między nimi przełączać, ale nie ma możliwości połączenia. Dzięki za propozycje rzeczy do ulepszenia :)
10-11-2019 08:41 AM
@Krasnoludek Nie ma żadnej możliwości jak ręczne przełączanie się miedzy SAT a naziemną TV.