Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE 55RU7022KXXh odtwarzanie treści z serwera lokalnego

(Temat utworzony: 20-02-2020 01:47 PM)
5178 Wyświetlenia
Rango1
Apprentice
Opcje

Zakupiłem telewizor Samsung UE55RU7022Kxxh aby między innymi odtwarzać filmy z serwera NAS, po kablu LAN. Takie łącze telewizor posiada a producent w specyfikacji podaje że sprzęt obsługuje DLNA. Niestety w instrukcji dołączonej do TV, również w wersji elektronicznej na telewizorze, nie ma o tym słowa. W opcjach telewizora również nie można tego znaleźć, ani informacji w sieci. Prosiłbym o pomoc, czy faktycznie ten telewizor ma możliwość odtwarzania filmów z serwera lokalnego. Serwera jeszcze nie zakupiłem, więc sam przetestować nie jestem w stanie a TV mogę jeszcze zwrócić.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
18 Odpowiedzi
tmykrk
Voyager
Opcje
Nero raczej jako serwer dlna a ja potrzebuję z poziomu telewizora i pilota do niego przeglądać multimedialne zasoby na dysku sieciowym. Ostatecznie mogę włączyć dlna ale czym to obsłużyć z poziomu tv. Nie interesuje mnie wysyłanie treści na ekran. Chcę z poziomu tv przeglądać np zdjęcia na dysku sieciowym.
0 Like
TomekEddie
Explorer
Opcje
No właśnie. Uruchamiasz Nero na TV dalej zdjęcia, otwierasz dodany do biblioteki katalog i przeglądasz zdjęcia. To działa. Sprawdzałem przed chwilą
tmykrk
Voyager
Opcje
Yyy, jestem daleko od tv. Nero da się zainstalować na tv Samsunga Q90 z os Tizen???
0 Like
TomekEddie
Explorer
Opcje
Ja mam starszy model i mam
tmykrk
Voyager
Opcje

Tomek, ... bardzo Ci dziękuję za podjęcie tematu. Problem wydaje się zarówno prosty jak i trudny. Rozmawiałem z infolinią Samsunga ale tylko z pierwszą linią oporu więc ludźmi (bardzo fajnymi) którzy mają jakąśtam wiedzę ale bardzo ogólną bo takie jest ich zadanie w tej koproporacyjnej układance. Nie mniej, bardzo fajny rozmówca-konsultant zgłosił mój problem na wyższy poziom: inżynieryjny. Prawdopodobnie mój tv ma wbudowaną w os obsługę dlna stąd eliminacja aplikacji zewnętrznych wspierających ten protokół ale to trzeba potwierdzić właśnie przez specjalistę lvl II. Prawdopodobnie serwer dlna odpalony na NAS będzie widoczny na liście "źródeł" dostępnych na liściewyboru w/na moim tv ale tą tajemną wiedzą powinien podzielić się wspomniany inżynier; czekam na kontakt w tej sprawie.

0 Like
TomekEddie
Explorer
Opcje
A widzisz
0 Like
mic9012
Journeyman
Opcje
Cześć, mam pytanie, jak odtworzyć film przez sieć Dlna tzn. bezpośrednio z folderu sieciowego udostępnianego z laptopa i przeglądać ten folder na TV OLED S95B. Trzeba pobrać jakaś aplikacje ? Na LG było to dużo łatwiejsze 
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mic9012  Nie trzeba pobierać żadnej aplikacji wystarczy uruchomić w laptopie DLNA w systemie Windows.

mic9012
Journeyman
Opcje
Ogarnięte, dzięki :smiling-face: