Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung smart tv sterowanie głosem w youtube po Polsku

(Temat utworzony: 17-02-2021 03:37 AM)
23864 Wyświetlenia
Led-Home
Student
Opcje
Witam wszystkich, przymierzam się do zakupu smart tv samsung 85 cali dzisiaj czlowiek w sklepie powiedział mi, że tv samsung  mają wyszukiwanie głosowe na youtube tylko w języku angielskim. Czy to prawda bo ciężko mi w to uwierzyć. Dla mnie brak tej funkcji dyskwalifikuje telewizory firmy samsung mam od 7 lat smart tv konkurencji S..y i działa to perfekcyjnie dzieci sobie same włączają bajki na youtube.  
0 Like
18 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

1) Mam od kilku dni OLEDA 55. Nie znalazłem w nim asystenta Alexa, jest tylko Bixby. Dziwne, bo na zagranicznych filmach widać że ten model TV jednak posiada Alexę. Czy Panowie macie w swoich nowych TV z 2022/2023 Alexę? // 2) Na youtube po wciśnięciu mikrofonu na pilocie wyszukiwanie mam po angielsku. Co zrobić żeby na YT można było mówić po polsku przy wyszukiwaniu głosowym?  To dziwne, co czytam, że Wy na YT macie wyszukiwanie po polsku. Mam firmware najnowszy z dostępnych. Dzięki za odp.

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

Sterowanie głosem po ustawieniach TV jest faktycznie po angielsku. Wyszukiwanie treści głosowo w YouTube powinno odbywać się po polsku, ponieważ jest to niezależna funkcja wbudowana w aplikację. Klikasz po prostu ikonę mikrofonu w oknie wyszukiwania w YouTube.

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Dzięki za odpowiedź, ale niestety, jak kliknę w symbol mikrofonu na YT to wyskakuje napis "żeby nacisnąć na pilocie przycisk z narysowanym mikrofonem". Wtedy naciskam ten przycisk i rzeczywiście - tylko raz wyszuka po polsku, lecz jak kolejny raz go naciskam to znowu po angielsku. Tak więc YouTube nie daje możliwości szukania w PL, poza tym jednym opisanym razem. Czy ktoś mógłby to zobaczyć u siebie w TV z 2022r? Dziękuję.

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Sprawdziłem to na swoim Q80B. Przeczytaj uważnie ten napis. Trzeba nacisnąć przycisk mikrofonu w aplikacji YouTube, potem naciskamy i trzymamy przycisk mikrofonu na pilocie od telewizora.dotąd aż powiesz dowolne słowa 😉

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
To tak..., ale jak chcesz drugi raz wyszukać po polsku, to wszystkie operacje musisz powtórzyć, czyli: "lupa", "symbol mikrofonu w aplikacji yt" , potem przycisk na "pilicie mikrofon" i dopiero mówisz po polsku. Mi chodzi o to, żeby naciskać tylko! przycisk "mikrofon" na pilocie i żeby mówić po polsku, bez wcześniejszego klikania w "lupe wyszukaj"; "mikrofon w aplikacji yt." i na końcu na pilocie. To zbyt dużo operacji Zobacz u siebie, jak używasz kilka razy z rzędu przycisku "mikrofon na pilocie" to czy ci wyszukuje za każdym razem po polsku? . Sądzę, że nie da się. Za każdym razem musisz wcześniej to co wyżej napisałem przejśc, całą ścieżkę działań. Chyba, że u ciebie yt reaguje za każdym razem tylko z pilota...?. Ale dziękuję Ci za zaangażowanie i chęć sprawdzenia. Pozdrawiam serdecznie
0 Like
kasiaa92
First Poster
Opcje
A czy na samsung cu7192 jest opcja głosowa? Na pilocie funkcji brak
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kasiaa92  Jutro sprawdzę w pracy czy na tym modelu jest taka opcja. Ale skoro nie ma opcji mikrofonu to podejrzewam że nie da się uruchomić.

0 Like
kasiaa92
First Poster
Opcje
Oooo ,super !
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kasiaa92 Jak mamy pilota TM2240 jaki jest dołączony do TV to nie ma takiej opcji.

Jedyna opcja jest dostępna w modelach CU8002 z pilotem TM2360E