03-07-2019 08:59 PM
Przedstawiam zdjęcie po wymianie matrycy.......pasy VERTICAL BANDS jaak na ulicy niesamowite:).Jeszcze gorzej niż było....Szanowny SAAAAMSUNG jak zwykle pisze że to normalne i nie podlega gwarancji........też macie takie wariacje?;)W grach rewelacja.........aż d....e ściska:)
05-07-2019 11:32 AM
Jasne ,dzięki.O ile mnie pamięć nie myli jak serwisanci wymienili matryce powiedzieli że wszelkie zastrzeżenia to już do Samsunga proszę kierować,oni swoją robotę zrobili. Bądz tu mądry:)
05-07-2019 11:37 AM — edytowano 05-07-2019 11:41 AM
@Filip_Filip Oczywiście że mają racje ale może była wymieniona matryca do innej płyty i trzeba tylko zrobić małe ustawienia w menu serwisowym. Nie raz się z tym spotkałem gdy pracowałem w serwisie.
05-07-2019 11:51 AM
Z całym szacunkiem ale jeszcze się nie spotkałem ,czytałem,widziałem żeby banding można było zlikwidować poprzez ustawienia:(. Moje ustawienia wydaję mi się są optymalne(próbowałęm wielu).Tak jak wcześniej pisałem największy problem jest przy konsoli....szare ,ciemniejsze tła...te pasy widać podczas grania i tego nie zmienisz ustawieniami niestety.Oczywiście przy tłach kolorowych etc nie ma tego efektu.Zdaję sobie z tego sprawe że banding to norma większa lub mniejsza.Ja swojej nie akctepuję:).Choć oczywiście obawiam się loterii lekko że może być gorzej.Makabra poprzedni panel Samsunga tv model UE49NU cali 2015 bodajże ma tylko lekki clouding...... a takiego bandingu zero....Żal d...e ściska
05-07-2019 12:11 PM
@Filip_Filip Czy dzwoniłeś na infolinie Samsunga czy pisałeś do działu reklamacji ?
05-07-2019 12:16 PM
Zaałatwiane wszystko w formie elektronicznej/mail.Wszystko było wysłane.Twierdzą że to normalne tak jak pisałem:)>banding występuję w mniejszej lub większej formie i nie podlega reklamacji.....dobre:)
05-07-2019 12:21 PM
@Filip_Filip A jaki był powód wymiany matrycy ?
05-07-2019 12:26 PM
Prawie dokładnie takie sam.Spory banding i bardzo widoczne 2 kreski(część bandingu) przy dynamicznych scenach/tłach .Czyli występował banding z czego część podświetlonej matrycy aż wyła o pomste do nieba.Na większości tłach przebijały 2 kreski/paski od góry do dołu.Podczas oglądania materiałów przy ruchu kamery aż się rozpływały .
05-07-2019 12:33 PM
@Filip_Filip To nic teraz nie zrobisz, musisz spróbować po 3 miesiącach od wymiany.
05-07-2019 12:37 PM
Jasne.Będę próbował do upadłego. Dzięki za rzeczową i uprzejmą radę.