03-07-2019 10:11 AM
Witam prosze o pomoc bo nie wiem co zrobic. Zaczne od poczatku. Wczoraj siedzialem sobie na laptopie i telewizor gra w tle nagle patrze ze nie gra obraz i jest czarny ekran. Probowalem odczekac kila godzin,Sprawdzic wszystkie kable itp i nadal czarny obraz. Moj model to BN69-09507 Pilot dziala jak nacisne jakis kanal to przelacza go na niego.Dzwiek w 100% dziala
normalnie. Jak sie przypatrzylem do tego telewizora to zauwazylem ze tam cos sie wyswietla. I to tak by wygladalo ze obraz sie wyciemnij bardzo mocno ale nie zaslaniajac calego obrazu dlatego widze cos tam w telewizorze z programu.
Telewizor jest z 2014 wiec ma 5 lat. I nie wiem czy mam kupic inny czy da sie naprawic a moze cos winni po mojej stronie/
PS.Gdy jadlem obiad to widzialem ze na jakiejs 2s pojawial sie obraz i zgasal pozniej juz sie wogole nie wyswietlal.
03-07-2019 02:38 PM
@NevenPL Co opisujesz wygląda mi na uszkodzenie podśletlania matrycy więc koszty są spore.
03-07-2019 03:36 PM
Cześć @NevenPL ,Twój telewizor powinien sprawdzić serwisant. Najbliższy serwis wyszukasz po podaniu kodu pocztowego za pośrednictwem naszej strony:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/