Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Q80T. TV sam zmienia ustawienia obrazu prawie za każdym razem gdy zmienię grę lub aplikację

(Temat utworzony: 21-10-2020 08:50 PM)
3099 Wyświetlenia
Cerativ
Explorer
Opcje

Cześć,

Mam problem jak w temacie. TV sam zmienia ustawienia ekranu w zależności od tego jaką aplikację/grę włączę.

Przykład : gdy odpale PS4, TV przełącza się w tryb gry (w tym trybie poustawiałem opcje obrazu) i teraz w zależności, którą grę wybiorę, to TV sam zmienia mi ustawienia obrazu. Strasznie mnie to irytuje, jako że trochę czasu spędziłem nad tymi ustawieniami.

Czy da się ustawić opcję globalnie? Dlaczego TV co chwile zmienia ustawienia? To tak jakbym musiał ustawić opcję obrazu dla każdej konkretnej aplikacji

Mam nadzieje, że rozumiecie co mam na myśli

Dzięki za pomoc

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Cerativ  Na początek sprawdź, czy masz najnowszy firmware wer 1402 ?

0 Like
Cerativ
Explorer
Opcje

Nie mam tej wersji, mam wersje 1303, jednak gdy próbuje zaktualizować TV to pokazuje mi się informacja, że nie ma dostępnych aktualizacji

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Cerativ Pobierz, z tej strony znajduje, się on na samym dole nie ma znaczenia, jaka masz wielkość ekranu

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE50Q80TATXXH/

Jak to zrobić przez pamięć USB masz tutaj ALL Windows

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/aktualizacja-oprogramowania-przez-usb/td-p/418856

0 Like
Cerativ
Explorer
Opcje

Czy jak wykonam aktualizacje, to zresetuje mi bieżące ustawienia?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nic się nie resetuje.

0 Like
Cerativ
Explorer
Opcje

Gdy wkładam USB do TV i chcę aktualizować system, wyskakuje informacja, że jest aktualny, nie mam możliwości ręcznego zaktualizowania systemu przez USB, da się to obejść?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Cerativ  Którą wersje pobrałeś ALL Windows czy ALL OS ?

0 Like
Cerativ
Explorer
Opcje

All Windows

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zrobiłeś, jak było pokazane na filmie ?

@Cerativ  Pobierz ALL OS i wypakuj na pamięć USB

0 Like