Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoczynne uruchamianie konsoli - "najnowsze" na ekranie startowym

(Temat utworzony: 21-12-2022 07:08 PM)
9511 Wyświetlenia
Jackb
Journeyman
Opcje

Mam telewizor Samsung S95B z najnowszym Tizenem. Do niego podłączoną konsolę PS5 po HDMI. 

Na ekranie startowym domyślną pozycją jest "Najnowsze", gdzie widzę podłączoną konsolę. Swoją drogą po angielsku jest to opisane jako "Recent", a po polsku powinno być raczej przetłumaczone jako "Ostatnie"/"Ostatnio używane". No, ale nie tłumaczenie jest tu głównym problemem.

Problem polega na tym, że zaraz po przejściu do ekranu startowego włącza się podgląd z tego "najnowszego" wejścia. A to powoduje uruchomienie podpiętej pod to wejście konsoli. Czy da się jakoś wyłączyć ten podgląd? Albo wyłączyć te "Najnowsze" z ekranu startowego?

20 Odpowiedzi
Mosfet
Apprentice
Opcje
Witam. Pilot usunięty, jak w poradzie wyżej. Włączenie tv już nie powoduje automatycznego uruchomienia Xbox. Mam inny problem.podczas grania czasem robię przerwę na 10-15 minut. Wyłączam tylko tv (konsola pozostaje włączona) ale po kilkunastu sekundach tv samoczynnie się włącza. Robię to dla oszczędności prądu. Przykładowo na 4 godziny grania 4 przerwy po 15 minut to już godzina...Do tej pory korzystałem że starszego modelu Samsunga i było wszystko ok. Robiłem przerwę, tv off i było ok. Generalnie moim zdaniem, cała ta opcja samoczynnego włączania ostatniej aplikacji jest skopana. Zamiast pomagać, bo to niby smart, to utrudnia korzystanie ze sprzętu, wkurza i psuje markę. Włączając tv uruchamia się """ najnowsza""" ( kto to przetłumaczył? ) używana aplikacja. O ile automatyczne włączenie dekodera jakoś mniej przeszkadza, to automatyczne włączenie konsoli bez potrzeby wkurza. Tv ok ale cały ten Smart Hub nie przemyślany, irytujący i jakby niedopracowany (jedno okienko "najnowsze" zamiast """ ostatnio używane i kilka okienek do szybkiego wyboru"""). Słabe, problematyczne, nieprzemyślane.
0 Like