Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

słuchawki

(Temat utworzony: 07-02-2022 10:37 PM)
324 Wyświetlenia
waldikam1
First Poster
Opcje

cześć 

mam pytanie jak podłączyć słuchawki bezprzewodowe z tv Samsung który ma tylko wejście optyczne ?

0 Like
8 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@waldikam1 Cześć. Jeśli twój telewizor nie posiada bluetooth to potrzebny Ci jest trasmiter bluetooth 2w1 do telewizora jest to nadajnik i odbiornik w jednym który paruje się z telewizorem i może przesłać dźwięk na słuchawki.
Winniczek
Voyager
Opcje
Ja kupiłem konwerter digital to analog i do tego transmiter fm, ale strasznie cicho grało. Później dokupiłem dokupiłem mały wzmacniacz i już grało ok , ale jest trochę kombinowania, bo zasilanie potrzebne do konwertera i do transmitera. Można kupić coś gotowego np. https://www.krugermatz.com/km0352
20220207_225239_2152_1644270761.jpg20220207_225138_2151_1644270701.jpg
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To co masz na zdjęciu stosuje się do kina domowego które nie posiada wejścia optycznego. Takie transmitery bluetooth 2w1 do słuchawek to ich koszt waha się od 40zł do 300zł
waldikam1
First Poster
Opcje

ok , mam słuchawki komputerowe hp z odbiornikiem usb i drugie Sony z typową wtyczką do gniazda słuchawkowego, czy mogę je połączyć bez tego konwertera?

0 Like
Winniczek
Voyager
Opcje
Możliwe, ja po poprostu zacząłem na około, a chciałem coś po taniości. Najpierw kupiłem transmiterek, ale okazało się że tv nie ma wyjścia słuchawkowego, więc dokupiłem konwerter. Grało strasznie cicho więc ratowałem się wzmacniaczem. Koniec końców nie wyszło wcale tak tanio, a po miesiącu świnka morska pogryzła kable i tak to kurzy się w szufladzie już chyba 2 lata.
Teraz oczywiście brałbym coś gotowego.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zgadza się. Tu beż wzmacniacza się niestety nie obejdzie bo taki konwerter podaję tylko dźwięk wyjściowy cyfrowy przerabiając na analog, więc bez wzmocnienia jest cichy
Winniczek
Voyager
Opcje
Bez konwertera nie będziesz miał do czego wetknąć słuchawek. Masz tu zdjęcie mojego konwertera, tylko tak jak pisałem wyżej dla @_Technik_ grało bardzo cicho i musiałem dokupić wzmacniacz. Do tego wymagał zasilania, przez co zajmował port USB w TV.
Szukaj na Allegro czegoś gotowego, czyli Transmiter BT z wejściem optycznym.
20220207_235435_2154_1644274476.jpg
waldikam1
First Poster
Opcje

ok, dzięki 

0 Like