Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung 55RU7102k problemy z odtwarzaniem treści i specyfikacja tv

(Temat utworzony: 07-06-2022 11:58 PM)
1138 Wyświetlenia
Maciejos91
First Poster
Opcje

Witam nowy na grupie mam parę odnośnie tego modelu Samsunga. 1 Pytanie czy u was na YouTube też są takie poziome w odstępach widać je tylko na statycznym obrazie na fotkach widać i to na tych z muzyką puszczoną gdzie to tło nie zmienia się ?. 2 Pytanie mam odnośnie funkcji Dopasuj do obrazu przy włączonej tej funkcji na samym dole widać pasek w jaśniejszym kolorze tak jakby obraz się tam kończył na filmiku będzie widać a jak tą funkcję wyłączone to jest okej mimo iż wtedy ekran się lekko powiększa ?. 3 Pytanie w Toyi na dekoderze 4K zauważyłem, że na kanale 210 czyli  ULTRA 4K zanika dźwięk nie dzieje się to często tylko czasamk jest tylko obraz nie zależnie czy przez głośniki telewizora czy przez słuchawki bluetooth wina kanału, że nadaje czy co na innych kanałach dźwięk normalnie jest ?. 4 Pytanie ten tv obsługuje Pliki MKV  z jakim profilem 4.1 czy wyższym gdyż nie wszystkie mi odtwarza oraz czy z pliki MKV widziane są ze ścieżką audio w formacie FLAC ?.

IMG_20220607_232006.jpg

IMG_20220607_231546.jpg

IMG_20220607_231351.jpg

IMG_20220607_231340.jpg

Te fotki to do pytania 1 

Filmik jest do pytania 2

0 Like
49 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maciejos91  Jeśli chodzi o te paski jakie pokazałeś na zdjęciach to raczej nie powinno ich być przynajmniej nie mam u siebie na RU7472.

Jeśli chodzi o profil to znajdziesz to w instrukcji od strony 160.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202102/20210217131938382/MUSDVBEUR-3.0.6_EM_MUSE_EU_PO...

Co do dźwięku z dekodera to raczej nie problem po stronie TV a tylko tego kanału.

Czekam na zatwierdzenie filmu przez modelatora.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Maciejos91 Witam. Co do tego dźwięku to sprawdź sobie czy w dekoderze nie jest ustawiony dźwięk na Dolby Digital
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maciejos91  Sprawdź czy masz najnowszą aktualizację FW wersja 1395. Możesz jeszcze wykonać reset do ustawień fabrycznych. Jak to nie rozwiąże problemu to pozostaje Ci serwis.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@vdsl2, zatwierdzone.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Maciejos91
First Poster
Opcje

A dokładniej 1392 taka widnieje na stronie Samsunga

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Maciejos91
First Poster
Opcje

A sprawdź u siebie na tv czy na tym materiale masz paski

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maciejos91  Nie widzę tym bardziej że na YT nie ma  funkcji Dopasuj.

Maciejos91
First Poster
Opcje

W dekoderze sprawdzałem i ten kanał ma tylko jedną ścieżkę dźwiękową do wyboru, a ustawione mam w dekoderze PCM

0 Like