Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak sygnału na wszystkich kanałach (dekoder)

(Temat utworzony: 03-08-2022 10:39 AM)
2105 Wyświetlenia
Ola531
Explorer
Opcje

Witam zapytam tutaj i może w końcu uzyskam odpowiedź (niestety sklepy stacjonarne są bezradne i nie wiedzą o co chodzi). Kupiłam dekoder do tv naziemnej podłączyłam do telewizora, wszystko było okey do momentu gdzie zaczęło u nas padać i spać gradem. Po włączeniu dekodera po tej fatalnej pogodzie nie idzie żaden kanał wszędzie pisze brak sygnału. Po wyszukaniu kanałów na nowo jest siła sygnału 98% jakość sygnału skacze pomiędzy 60-80% i Noe wyszukują się kanały wogole. Co może być przyczyną. (Dodam że telewizor jest bardzo stary marki nie pamiętam a dekoder jest nowy firmy Alma). 

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ola531  Masz uszkodzony dekoder udaj się z nim do sklepu.

Ola531
Explorer
Opcje
Mam dwa dekodery podpięte do tej samej anteny i na obu jest brak sygnału. Sprawdziłam te dekodery na innej antenie i dała wszystko normalnie.
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Skoro dekoder jest sprawny i poprawnie skonfigurowany to problemu bym szukał w starym telewizorze. Być może nie jest kompatybilny. Podłącz inny telewizor do tego samego dekodera i tego samego wyjścia antenowego. Jeśli będzie działać to masz winowajcę na tacy.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Ola531  Jak działa na innej antenie to już wiesz gdzie leży problem?

Na forum udzielamy odpowiedzi ze sprzętami firmy Samsung a nie inną marką czy urządzeniami.

Ola531
Explorer
Opcje
Podłączyłam dekoder do innej anteny i do tego starego telewizora i działa wszystko normalnie
0 Like
Ola531
Explorer
Opcje
Czyli muszę sprawdzić antenę czy jest okey. Dziękuje za odpowiedzi
Aro17
Voyager
Opcje
W trakcie tej złej pogody antena została przestawiona. Proponuję ponownie ustawić antenę, a dekoder zresetować do ustawień fabrycznych i ponownie wyszukać programy. Warto skorzystać z aplikacji Emimaps.
Ola531
Explorer
Opcje
Okey spróbuję jeszcze tak. Dziękuję za pomoc
0 Like