Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE55Q77AAT i soundbar hw-R550 problem z dźwiękiem

(Temat utworzony: 28-01-2022 06:10 PM)
983 Wyświetlenia
charlie82
Journeyman
Opcje
Od jakiegoś czasu mam problem z dźwiękiem. Do pewnego momentu na lepszych materiałach źródłowych jak Netflix czy Prime Video w momencie kiedy format wyjściowy ustawiony był na "auto" wszystko brzmiało ok, gdy format wyjściowy ustawiony był na PCM, brzmienie było gorszej jakości i dużo niższej głośności, w tej chwili niezależnie od źródła sygnału dźwięk zawsze brzmi jak wybrany byłby format PCM. Zbiegło sie to w czasie z aktualizacją TV ale nie jestem na 100% pewny, że to wina aktualizacji bo nie sprawdzałem dźwięku przed jej wykonaniem, przywracałem już fabryczne, zmieniłem kabel hdmi, niestety nic nie przynosi efektu, macie może jakieś pomysły jaka może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
0 Like
23 Odpowiedzi
charlie82
Journeyman
Opcje
M1002.0, B1002.0, H0058, WGMS 33, R S33.
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@charlie82 Rozumiem, że problemy nie występują z innym telewizorem?

charlie82
Journeyman
Opcje
Na tv QE55Q67 jest ten sam problem, oba telewizory z wersja oprogramowania 1903.0.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@charlie82, dziwnie to wygląda, w takim razie trzeba oddać Soundbar do serwisu na diagnostykę: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.