Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

UE32M5672A - nagły brak współpracy z modułem CI

(Temat utworzony: 05-02-2022 09:18 PM)
980 Wyświetlenia
marcel2007
Voyager
Opcje

Telewizor jak w tytule. Po czterech latach współpracy z modułem CAM od Multimedii nagle przestał widzieć go wyświetlając odpowiedni komunikat. Moduł jest dobry, przełożony do innego telewizora (UE49MU6452) działa należycie. Próbowałem go wyjąć i włożyć ponownie i za trzecim razem na chwilę załapał, po czym znów komunikat o braku modułu. Późniejsze próby już nie przyniosły rezultatu .Czy możliwe uszkodzenie kieszeni na moduł w TV ? A może to inne uszkodzenie ?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
marcel2007
Voyager
Opcje

No rzeczywiście , skrzywiona była jedna szpilka w kieszeni na moduł. Jak to się stało , nie wiem. Zakupiłem nowy adapter-kieszeń i po włożeniu modułu działa !

Dziękuję za pomoc. Zamykam temat.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@marcel2007  czy próbowałeś wyjąć i włożyć złącze CI?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@marcel2007 Witam. Na początku zrobil bym reset telewizora i zobaczył wtedy. Sprawdziłbym tez czy nie ma nowego oprogramowania do tv. Żeby uszkodzić kieszeń na moduł musiałbyś niefortunnie skrzywić piny i wciskać na siłę.
Rozwiązanie
marcel2007
Voyager
Opcje

No rzeczywiście , skrzywiona była jedna szpilka w kieszeni na moduł. Jak to się stało , nie wiem. Zakupiłem nowy adapter-kieszeń i po włożeniu modułu działa !

Dziękuję za pomoc. Zamykam temat.

0 Like