Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewodnik Guide Brak informacji UE55KU6470

(Temat utworzony: 17-02-2018 05:06 PM)
13334 Wyświetlenia
maczupiks
Explorer
Opcje

Dzień dobry. 

Proszę o informację czy brak informacji o tytułach programow bez wcześniejszego włączenia konkretnego programu telewizyjnego to normalna sprawa? Ciężko mi uwierzyć, że w dzisiejszych czasach telewizor nie ściąga tych danych w tle. Brak informacji.Brak informacji.

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gk16Zobacz jak to wygląda u mnie ?

20181129_114525 (1).jpg

0 Like
gk16
Explorer
Opcje
też tak będę miał tak jak ty, gdy włącze TVP1 i zaglądne do EPG na programy: Stopklatka, Trwam, ATM Rozrywka, TTV itd. (wszystkie w paczce MUX1).
Ale gdy przełącze TV na jeden z nich to informacje w EPG dla nich się pokażą
:smiling-face:
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gk16Proponuje Ci kontakt z Emitel dlaczego tak się dzieje.

0 Like
Members_gkvsFSG
Student
Opcje

Mam 65q80t z podwójnym tunerem DVB i ten sam efekt też niestety występuje.

Spodziewałem się , że jak będą 2 tunery to w tle TV przeskanuje pozostałe muxy.

Dodatkowo jak się przełącza kanały +/- to najpierw pokazuje się np. nazwa filmu który dawno się skończył (lub kreski jeżeli świeżo TV po włączeniu) a dopiero po sekundzie jest zmiana na aktualny. W ten sposób wydaje się jakby pojedyncze przyciśniecie przycisku na pilocie powodowało zmianę o 2 kanały.

0 Like
somoZZ
First Poster
Opcje

Nie ma w tym nic dziwnego. Ja mam ten sam problem dla sygnału telewizji naziemnej przy pełnej mocy sygnału. Pewnie gdzieś na tej grupie wala sie jeszcze mój post. Telewizor QE55Q90TATXXH. Programiści firmy chyba nie wiedzą, że cos można odświerzać w tle. Wejscie w pokedynczy kanał odświerza cały mux w 2 sekundy. Probowałem to zgłaszać po zakupie na infolinii ale jakość obslugi serwisowej jest poniżej krytyki. W moim wypdadku to ostatni Samsung. 

0 Like
dojade
Journeyman
Opcje

To odświeżanie to banał i powinno zostać wprowadzone. Tyle lat minęło a tego dalej nie ma. Co za support. Druga sprawa to jakość sygnału audio. Przy lepszej jakości sprzętu audio, przy odbieraniu sygnału kablem optycznym, dźwięk przerywa, przez wysoki jitter. Z Netflixa jakoś może normalnie audio lecieć. Z innych TV nie ma problemu, tylko ten Samsung

0 Like
Charal
First Poster
Opcje

Na Samsung qe55q75aatxxh nie ma w ogóle żadnych informacji o jakimkolwiek kanale. Jest to telewizja kablowa, ale na innym telewizorze (sygnał dalej od tego samego operatora) wszystko działa. Reset kanałów itp. nic nie pomogło. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy ten drugi TV to też Samsung? Jaką masz wersję firmware w TV?