Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewodnik Guide Brak informacji UE55KU6470

(Temat utworzony: 17-02-2018 05:06 PM)
13302 Wyświetlenia
maczupiks
Explorer
Opcje

Dzień dobry. 

Proszę o informację czy brak informacji o tytułach programow bez wcześniejszego włączenia konkretnego programu telewizyjnego to normalna sprawa? Ciężko mi uwierzyć, że w dzisiejszych czasach telewizor nie ściąga tych danych w tle. Brak informacji.Brak informacji.

0 Like
17 Odpowiedzi
Waszko80
Pioneer
Opcje

Dziwne aczkolwiek wczoraj też mi skakało w Guide pare opisów programu.

Obecnie wszystko ok.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@maczupiks
A kto jest dostawcą sygnału tv?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
maczupiks
Explorer
Opcje

Inea, modul CAM

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czyli telewizor bazuje na danych przesyłanych z modułu. Może być tak, że dopiero po wywołaniu danego programu moduł przesyła dane dla Guide dla określonego zestawu programów.
Trudno jest mi to sprawdzić, gdyż mam oddzielny tuner, a z naziemnej zasysa normalnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gk16
Explorer
Opcje

z TV naziemnej jest to samo (tzn. źle).

Nie podaje informacji o programach dopóki nie przełącze na jeden z programów w ramach danego MUX'a,

wtedy dopiero odświeża informacje o programach w EPG (sprawdzone w Samsung 55NU8042, rónież w SONY).

TV powinien sobie w tle przeskanować te informacje, ale nie potrafi, 

a może potrzebuje dodatkowy tuner albo co.

Ale mój tv ma dwa tunery i w tym modelu nie powinno być z tym problemu,

ale jest 😞

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @gk16,

Spróbuj zeskanował ponownie kanały, sprawdź też, jaka jest siła i jakość sygnału w diagnostyce.

0 Like
gk16
Explorer
Opcje

Skanowałem już 2x, robiłem RESET - to nie pomaga.

Sygnał?

Pracuję na antenie pokojowej, jest różnie. Czasami 100%, czasami 20% (różnie dla MUX), czasami muszę przestawić/przekręcić dipol. Dość często (za często) mi szarpie obrazem z powodu anteny.

W tym tygodniu kupiłem nową, ale była gorsza od tej starej co mam :smiling-face:

Ciekawe? czy jak sygnał bedzie jak "drut" (np. antena zewnetrzna) to będzie komplet informacji w EPG?

Szczerze, wątpie.

Bo patrzyłem w sklepie, dają dobry sygnał a też nie mają kompletu w EPG.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gk16Na kanałach z naziemnej TVN HD TVN 7 HD ESKA i inne nie ma informacji w EPG mój TV UE40JU7640 i sygnał 100 na 100 %.

0 Like
gk16
Explorer
Opcje

W naziemnej nie ma: TVN HD ani TVN7 HD.

Są ale bez HD

i informacje dla nich są w EPG.

:smiling-face:

0 Like