Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z aktualizującym się telewizorem po podłączeniu dekodera z orange.

(Temat utworzony: 02-01-2018 01:45 PM)
1796 Wyświetlenia
oozzyy
First Poster
Opcje

Witam 

Parę dni temu zdecydowałem sie na podłączenie światłowodu z orange. Panowie instalatorzy podłączyli dekoder samsung icu100 do mojego telewizora UE48JU7000 (telewizor z one connect), telewizor zaktualizował się i wszystko działało. Po paru godzinach wyłączyłem telewizor i po ponownym włączeniu telewizora znów zaczyna się aktualizować poczym się wyłącza i włącza i znów aktualizuje i tak bez końca. Wgrałem najnowszą aktualizację do telewizora ale nic się nie zmieniło.

Czy ktoś jest wstanie coś doradzić w tym temacie.

0 Like
10 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odłącz dekoder, sprawdź co się dzieje. Wrazie konieczności przywróć tv do ustawień fabrycznych i skonfiguruj ponownie. Ponownie sprawdź aktualizacje. A tym tazem porównaj wersję zainstalowaną na tv z wersją dostępną na stronie wsparcia twojego modelu. Gdyby jednak na stronie była nowsza wykonaj aktualizację z użyciem pendrive.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
oozzyy
First Poster
Opcje

Po odłączeniu dekodera telewizor nie aktualizuje się, Telewizor przywróciłem do ustawień fabrycznych i skonfigurowałem ponownie. Aktualizacja wgrana jest najnowsza 1520.2 z 01.12.2017r. Ale niestety po podłączeniu dekodera znowu aktualizuje się na okrągło, czyli nic się nie zmieniło.  

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Spróbuj użyć innego kabla HDMi, telewizor próbuje rozpoznać dekoder i możliwości sterowania nim. Sprawdź jeszcze czy zarówno w telewizorze jak iw dekoderze masz aktywne opcje Anynet+ CEC. A funkcja odpowiada za pełną komunikację między urządzeniami po HDMI.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
oozzyy
First Poster
Opcje

Tak jak radziłeś podłączyłem dwoma innymi kablami hdmi, ale nic się nie zmienia. W telewizorze jest aktywne Anynet+ CEC w dekoderze nigdzie w ustawieniach tej funkcji nie widzę. Podłączyłem dekoder za pomocą kabla komponentowego i tutaj wszystko działa, ale jakość obrazu niestety gorsza, podejrzewam że może padł one connect i dlatego po hdmi niemoże znaleźć sygnału.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To spróbuj wyłączyć Anynet+ w telewizorze i odptaszyć opcję HDMI UHD Color. Wiem, ze niektóre dekodery orange mają z tym problemy. Sprawdź i daj znać.

0 Like
oozzyy
First Poster
Opcje
No niestety nic nie pomogło, wyłączenie Anynet+ w telewizorze i wyłączenie opcji HDMI UHD Color.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odłącz urządzenie, przywróć telewizor do fabryki. Skonfiguruj ponownie i przy obu włączonych urządzeniach podepnij kable. Wiem, że w instrukcji jest napisane aby tak nie robić, ale czasami nie ma wyjścia.
Ponadto sprawdź sam dekoder, czy nie wymaga aktualizacji.

0 Like
oozzyy
First Poster
Opcje

Telewizor przywróciłem do ustawień fabrycznych podłączyłem obydwa włączone urzadzenia i wszystko działa. Włączałem i wyłączałem dekoder przy włączonym telewizorze też wszystko działa ale kiedy wyłączyłem telewizor i dekoder to już po włączenie obydwu urządzeń pojawił się komunikat brak sygnału, przynajmniej przestał się aktualizować telewizor.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
I tak jest na wszystkich wejściach? Jak stare masz kable HDMI i jakiej wersji? Pogrzeb jeszcze w ustawieniach dekodera. Nie znam tych nowych od orange, więc tu Cie nie pomogę.

0 Like