Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd „nie można wyświetlić usługi CL”

(Temat utworzony: 02-01-2018 08:19 PM)
1637 Wyświetlenia
pastorek23
First Poster
Opcje

Witam. 

Od kilku dni nie mogę oglądać około 10 programów w HD. Po ich włączniu ekran na chwile się wygasza po czy pojawia się komunikat „nie można wyświetlić usługi CL”

Pojawia się to na TVN Turbo, HBO i National Geographic i jeszcze kilku innych

Dostawcą TV jest kablówka Promax. Zaznaczę ze podstawianiem inny TV i wszystko działało. Model TV to UE60F7000

0 Like
3 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A czy przypadkiem nie chodzi o usługę CI? Nie masz wpiętego w telewizor modułu cam swojej kablówki?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
pastorek23
First Poster
Opcje

Tak mam wszystko wpięte i tak pisałem nie działa około 10 programów a inne działają. Moduł przekładałem do innego tv na tym samym kablu antenowym aby wykluczyć slby sygnał i wszystko działa

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odpowiem Ci tak, nie wszystkie moduły muszą w pełni współpracować z każdym modelem telewizora. Podpytaj dostawcę swojej kablówki, być może wprowadzał ostatnio jakieś zmiany, być może zdalnie zaktualizował soft modułu. Trzeba sprawdzić wszystko.
A Ty sprawdź aktualność oprogramowania swojego tv. Ale sprawdź wersję na stronie wsparcia swojego modelu z tym co masz obecnie na pokładzie. Nie przez funkcję w tv.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like