Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wifi UE50KU6000

(Temat utworzony: 03-01-2018 11:38 PM)
5944 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Pako1139
Apprentice
Opcje

Witam.

Od dłuższego czasu mam problem z połączeniem tv do internetu. 

Sprawa wyglada tak ze gdy połączę się z moja siecią wifi to występuje komunikat Jakby ta sieć nie miała połączenia z internetem. Co dziwniejsze gdy tylko podłączę tv do sieci to nagle tracę internet na wszystkich innych urządzeniach, pomimo tego ze przed podłączeniem tv nie było żadnego problemu.

Gdy tylko rozłącze tv od sieci lub gdy po prostu wyłącze tv, to odrazu połączenie na innych urządzeniach wraca do normy. 

Z początku myslalem ze to wina routera, lecz wymieniłem go na nowy i problem pozostał.

Dodam jeszcze ze tuż po zakupie tv nie było z nim takiego problemu

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Daj znać co wyszło. Spróbuj też w tv ustawić DNSy googlowskie 8.8.8.8

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Pako1139
Apprentice
Opcje
Okazuje się ze tv ustalał jako swoje IP taki sam nr jaki ma router i dlatego traciłem internet na innych urządzeniach. Zmieniłem IP i wszystko chodzi. Dzięki wielkie za naprowadzenie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Co oznacza, że tracisz na innych? Rozłącza, czy spada prędkość? Jaka prędkość, jaki dostawca?
Sprawdź dostępność aktualizacji dla tv. Spróbuj zmiany DNS na tv. Sprawdź, czy smart hub łączy się poprawnie z serwerami. Zapytaj dostawcę czy nie blokuje jakiś portów? 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Pako1139
Apprentice
Opcje

Chodzi o to ze wszystkie urządzenia dalej są połączone z siecią ale jakby w tej sieci nie było internetu, a gdy odłącze od niej tv to internet wraca.

Probowalem juz rozwiązywać problem z dostawca ale wyszło na to ze z ich strony nie ma żadnego problemu, lecz profilaktycznie przysłali mi nowy router ale nie rozwaiazalo to problemu.

Mieszkam w Holandii i mam 100mb/s internet.

Jak będę w domu to sprawdze wszystko o czym wspomniałeś 

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Daj znać co wyszło. Spróbuj też w tv ustawić DNSy googlowskie 8.8.8.8

Rozwiązanie
Pako1139
Apprentice
Opcje
Okazuje się ze tv ustalał jako swoje IP taki sam nr jaki ma router i dlatego traciłem internet na innych urządzeniach. Zmieniłem IP i wszystko chodzi. Dzięki wielkie za naprowadzenie.