Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacja Tizen 2016 w TV z 2015

(Temat utworzony: 03-01-2017 11:25 PM)
7230 Wyświetlenia
Hajduczi
Student
Opcje

Witam, mam pytanie co się dzieje z nowym systemem Tizen na telewizory z 2015 roku , posiadam 78JS9500 i do tej pory nie ma aktualizacji na nowy system, samsung obiecywał, że aktualizacja pojawi się bez dodatkowego Evo KIT, a tu dalej stary system

0 Like
18 Odpowiedzi
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @Hajduczi

Weryfikuję dla Ciebie tą informację w centrali Samsung. Odpowiedź powinienem uzyskać najpóźniej na początku przyszłego tygodnia.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
thanek
Student
Opcje

I jak? Wiesz już coś? :winking-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Nie wiem jaką wersję oprogramowania masz obecnie na pokładzie, ale na stronie jest do pobrania wersja (USB type) Wersja 1510.4, All Windows - waga 1,623.68 MB. Data wydania to: 2017.10.10.

Pobierasz, uruchamiasz plik exe i wypakowujesz pliki na pendrive. W opcjach aktualizacji w tv zatwierdzasz zgodę na sprawdzenie aktualizacji z pamięci USB.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
thanek
Student
Opcje

Mam tę wersję, o której piszesz i nie jest to Tizen 2016, tylko stary "kanciak". Wersja 2016 wygląda tak: https://www.youtube.com/watch?v=YGh4PiICDP8

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wiem jak graficznie wygląda najnowsza wersja. :winking-face:
Ale nie mam twojego modelu tv, aby to sprawdzić, nie wiem również na bazie której wersji tizena są przygotowywane aktualizacje pod ten model. W opisach aktualizacji brak jest takich informacji. Dlatego zapytałem, bo wiele osób nie wie, że jest takie coś jak aktualizacje.
Nie chcę Cię zasmucać, ale według mojej oceny, nie jest to oczywiście stanowisko producenta, Twój tv może już nie dostać. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
thanek
Student
Opcje

Nie ma sprawy, nawet się tego spodziewałem. No nic, trzeba rozglądać się za nowym TV, ale już na pewno nie Samsunga...

0 Like
Hajduczi
Student
Opcje

Jakie stanowisko ma do tego Samsung ? .. kupując TV za kilka dziesiąt tysięcy zł i przez dwa lata bez żadnej aktualizacji do nowego systemu to chyba jakiś żart !!! ... chyba warto będzię sprawe rozgłośnić gdzieś w mediach publicznie na znanych forach i serwisach A/V ... gdzie można oficjalnie zapytać kogoś z Samsunga ?

Tymbardziej, że osoby teraz kupując TV pierwszys z brzegu za małą kwotę ma już nowego Tizena !

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Z tym kilkadziesiąt, to trochę pojechałeś. :winking-face:
Co do samej aktualizacji, to trzeba poczekać na wypowiedzenie się expertów. Bo może być tak, sam Tizen jest w najnowszej wersji. A nie zmieniona została nakładka graficzna, w celu rozróżnienia poszczególnych roczników.
Taka idea przyszła mi do głowy po przespanej nocy. :face-with-tears-of-joy:

0 Like
thanek
Student
Opcje

W starym Tizenie nie jego wygląd jest problemem (choć jest oczywiście paskudny), a wydajność. Jak widzę responsywność wersji 2016, czy 3.0, to porównując z moim mułem mam ochotę wywalić swój telewizor przez okno (mimo, że jego specyfikacja sprzętowa nie odbiega niczym od "współczesnych").

Samsung tymi ruchami daje (kolejny raz zresztą, bo użytkownicy serii sprzed Tizena też zostali na lodzie) znak, że klient dla niego liczy się tylko do momentu zakupu. Wcześniej żal było mi userów, którzy kupili Smart TV sprzed Tizena, bo w ramach przejścia na nowy system mieli po kilku latach przestarzałe TV. Dziś jest nawet gorzej, bo Tizen co roku się zmienia, a klienci, którzy kupili jedną wersję, zostają z nią dostając jedynie drobne aktualizacje (swoją drogą, że samemu Samsungowi się opłaca utrzymywanie kilku wersji tego samego systemu...).

0 Like