Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze Smart View

(Temat utworzony: 06-09-2020 03:38 PM)
879 Wyświetlenia
Lukituki
Student
Opcje

Witam 

Od jakiegoś czasu posiadam telewizor Q67R. Na telefonie Samsung A20 mam zainstalowaną aplikację smart things. Od początku nie miałem żadnego problemu, ale dzisiaj gdy chciałem włączyć widok z telefonu na telewizorze urządzenia nie mogły się długo połączyć mimo, że np pilot w telefonie działa normalnie.  Dawno nie używałem tej opcji ( wcześniej mogłem bez problemu ustawiać widok z telefonu na telewizorze) więc nie wiem czy jest to związane np. z jakąś aktualizacją. Po kilkuminutowej próbie łączenia wyskakuje na telefonie komunikat 

20200906_144925.jpg

 oba urządzenia są podpięty do tej samej sieci przez wifi. Gdy wyłącza połączenie tv z Internetem to wszystko działa, ale wcześniej nie musiałem tego robić. 

6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie tak dawno była aktualizacja aplikacji smart things w telefonie, ale też jest nowy firmware wer 1361 w TV.

Możesz, odłączy od prądu router i TV na chwilę oraz wyłączy i włączyć telefon.

Lukituki
Student
Opcje

Dzięki za szybką odpowiedź 😁właśnie też wpadłem na ten pomysł i się udało miałem nawet zamiar usunąć post ale byłeś szybszy

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Lukituki Nie opłaca się usuwać tematów, mogą się przydać tobie i innym!

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Czy możesz sprawdzić, czy też nie możesz się połączyć z TV i laptopem ?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, U mnie odbicie lustrzane telefonu na telewizor działa bez problemu. Wszystko łączy się bez jakiegoś dłuższego oczekiwania. Telewizor jest podłączony do sieci po kablu, a telefon do Wi-Fi 5 GHZ.

@Lukituki, Próbowałeś odinstalować i zainstalować ponownie aplikację SmartThings ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Chodzi mi z laptopa na TV z telefonu śmiga.

0 Like
Top tags