Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QLED QE55Q74TAT

(Temat utworzony: 29-09-2020 06:14 PM)
1044 Wyświetlenia
Members_GIOUaxW
Student
Opcje

Witam, zakupilem niedawno ponad 2 tygodnie temu Samsung Qled QE55Q74TAT od jakiegoś czasu zauważyłem brak dynamiki najbardziej widoczna przy piłce nożnej czy to na tv, youtube, fifa20 na konsoli ps4. Obraz nie ma tej płynnosci, dynamiki widać szarpniecia. Robiłem restart tv chyba ze 3 razy jak podpowiadali z konsultanci Samsung i raz zrestartowali moje tv po udostępnieniu zdalnie. Problem nadal jest taki sam i jest to uciążliwe gdyż płynność  obrazu jest strasznia i nie ma przyjemności oglądania piłki nożnej. Dodam że ta dynamika przeplata się cały czas z normalną płynnością (raz dobrze raz źle).

Internet podłączyłem przez lan jak i wi-fi. Gdzie może leżeć przyczyną usterki po stronie tv samsung czy operatorem telewizji i Internetu? Chodź przy podłączeniu do lan pokazuje prędkość 90mb/s.

0 Like
3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_GIOUaxW  Spróbuj się pobawić ustawieniami obrazu https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70t-qled/settings

Sprawdź, czy jest dostępny firmware wer 1402 przez OTA.

0 Like
Members_GIOUaxW
Student
Opcje

Dzięki za wskazówkę na wstępie ale próbowałem się bawić jak i zglaszalem problemy. Ostatecznie zaproponowali technika lecz nie wiem co zrobic czy to faktycznie wina tv czy czegoś innego np. Operatora tv i Internetu, (netia). Problem jest jak pisałem na ps4, aplikacji smart youtube, tv . Internet podlaczony na kablu LAN. Moim zdaniem jest to nie do zaakceptowania i w każdym trybie czy to inteligentnym czy też dynamicznym obraz powinien zdecydowanie płynnie się poruszać bez ingerencji w ustawienia.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_GIOUaxW  Czy wyłączałeś takie ulepszacze jak Czysty obraz cyfrowy i ustawienia Auto Motion Plus ?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/tv-samsung-65q6fna-2018-najlepsze-proponowane-ustawie...

0 Like