04-07-2021 12:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
Czy miał ktoś problem z rozmazanym obrazem w telewizorze QE55Q80TAT, chodzi mi o scenę w której kamera wykonuje gwałtowny ruch i rozmazują się dane pokazywane np podczas wyścigów f1. Przykład poniżej. Zerknijcie na tabele wyników i poświata po prawej stronie.
31-01-2022 06:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witajcie.
Kilka dni temu zakupiłem nowy telewizor 50" z samsunga o modelu QE50QN91AAT.
Podczas oglądania telewizji w trakcie szybssych ruchów czy to dłoni , głowy podczas oglądania meczy obraz nie jest płynny. Podczas ruchu dłoni widać ją jakby podwójnie i jest rozmazana jak leca skoki narciarskie to pod nartami w trakcie lotu widać jakby kontury nart ciężko jest mi to nagrać telefonem gdyż telefon nie jest w stanie tego wyłapać. Meczu praktycznie nie da się ogladać mecz jest nie wyraźny sa jakby lekkie przycięcia nie ważne czy oglądam w 4k czy w ful hd. Zmieniłem dekoder z myślą, że może tu jest problem ale jednak nie jak ustawiam w dekoderze aby obraz był w 4k wtedy na większości kanałów są ścinki jak wróce na 1080p wtedy ścinek nie ma ale za to obraz dalej jest nie wyraźny i ma te dziwne mazy przy szybszych scenach. Trochę się zawiodłem bo dałem kupe kasy a tu takie rzeczy. Bawiłem się ustawieniami niby jest dużo lepiej niż było ale nie jest idealnie jeśli ktoś wie co może być przyczyną tego w tym modelu to proszę o pomoc. Poniżej dam screeny z ustawień.
Ps. Nie wiem jak ustawić gamme 2.2 wczesniej miałem a po zmianie dekodera nie mogę ustawić tego jeszcze raz.
31-01-2022 07:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-01-2022 07:16 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wyłączenie redukcji szumu mam wrażenie, że jest wtedy gorzej zabawa z rozmyciem i drganiami na nie wiele teraz mi pomaga wcześniej przy starym dekoderze udało się w miare to zrobic ustawiajac własnie na rozmycie 7 i drgania na 3 teraz nie bardzo , zaznacze,że na yt nie ma tego problemu tak samo podczas grania na konsoli również tylko na programach to jest niestety
31-01-2022 08:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-01-2022 08:19 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tutaj wstawiam screeny
Co do aplikacji testowałem jedynie yt która znajduje się już w telewizorze i tam problemów nie było podczas odtwarzania jakiegos materiału ale jak pojawiała się reklama to już potrafiły być efekty wymienione wyżej najgorzej jest na programach telewizyjnych na cda z konsoli nie było żadnego problemu.
31-01-2022 08:36 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
31-01-2022 08:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Nahaj97 Rozumiem, jeżeli dzieje się to tak samo na telewizji jak na aplikacjach to konieczna będzie dalsza diagnostyka zdalna.
31-01-2022 08:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Nahaj97 Dla twojego modelu powinna być wersja firmware 1903 obecnie niej jest ona dostępna na stronie do pobrania ale lada dzień się pojawi.
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE50QN91AATXXH/#downloads
31-01-2022 08:52 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kable były podpinane 3 sztuki jeden kosztował ponad 200 zł reinston ultra hight spedd jeśli dobrze kojarzę nastepnie hdmi 2.1 agog X-87 a trzeci osobny który otrzymałem wraz z konsolą.
A czy ten firmware sam sie zaaktualizuje w telewizorze czy zostaje tylko manualnie ? Nie ukrywam specem nie jestem w tych sprawach a nie chciałbym jeszcze bardziej namieszać.
31-01-2022 08:58 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możesz spróbować wymusić aktualizacje z poziomu TV. Nie wykluczone że sama się pobierze.
Jaki masz obecnie dekoder marka/model i jaki miałeś wcześniej?