Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciemny pasek na ekranie telewizora

(Temat utworzony: 02-03-2022 12:01 PM)
29882 Wyświetlenia
DominikL1
First Poster
Opcje

Cześć,

Od kilku dni mam problem z telewizorem, mianowicie pojawił się ciemny pasek na ekranie i z każdym dniem się nasila (zdjęcie poglądowe z internetu, natomiast nasycenie jest u mnie większe ale w dokładnie tym samym miejscu)

DominikL1_0-1646218863382.png

Model UE49NU7102. 

Dodam, że niedawno skończyła się gwarancja (co zresztą nie powinno dziwić). Wyczytałem, że przyczyny mogą być dwie (listwa led albo matryca) ale czy Wy możecie powiedzieć coś więcej? Jeżeli to matryca to przypuszczam, że naprawa nie będzie opłacalna?

Jeżeli w złym miejscu napisałem to proszę o wyrozumiałość, jestem tu nowy 

DominikL1_1-1646218862903.png

Z góry dzięki za odzew 

DominikL1_2-1646218862905.png

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DominikL1 My na forum nie możemy oceniać przyczyn wad  od tego są serwisanci Samsunga.

Proponuję Ci wysłać zdjęcia przez wsparcie techniczne E-mail

Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Matryca do wymiany ona stanowi calosc i wymieniane jakiś listew mija się z celem
0 Like
MariuszJ_
Explorer
Opcje
No niezgodze się z kolegą To nie Oled żeby matryca była monoblokiem.Wtym modelu jest podświetlenie typu listwy Led,pomijając fakt antyrefleksyjnych podkladek i odbicia.O ile pamiętam to jest ich chyba 5 zaraz pod matrycą.
0 Like
MariuszJ_
Explorer
Opcje
A tu taj ewidentnie spaliła się któraś dioda na owej listwie bo jest ich 6 na jednej.Komplet dwóch takich zestawów kosztuję około 200zl i po sprawie.Dodam że znam to z autopcji.Pozdrawiam.
0 Like
Tors Gladiatora
First Poster
Opcje

Serwus Mariusz,

Dzisiaj identyczny problem pojawił się u mnie w telewizorze. Wiesz jak naprawić taką usterkę? 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Tors Gladiatora, w tym przypadku należy zgłosić się do autoryzowanego serwisu: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.