Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naprawa matrycy

(Temat utworzony: 13-02-2022 04:08 PM)
18966 Wyświetlenia
Adamskimaksym
Student
Opcje

Witam, pech chciał że wczoraj wypadł mi kubek z ręki przy telewizorze Samsung Neo QLED QE65QN85AAT i pękła matryca w jednym punkcie. Telewizor wlacza się lecz gaśnie po chwili. Kupiłem go w sierpniu, jest jeszcze na gwarancji, wiem że takich rzeczy nie akceptują do podstaw gwarancyjnych. Jak myślicie ile może kosztować wymiana ekranu.

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Adamskimaksym  Zadzwoń jutro do serwisu podaj im dokładny model oraz numer seryjny i version No.

Dowiesz się jakie są koszty wymiany matrycy. Na forum nie znamy cen.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adamskimaksym  Witam

Pozostaje jak kolega wspomniał kontakt z serwisem. 

Możemy poprosić o pokazanie jak to wygląda?

0 Like
Rodrig
Pioneer
Opcje

Jak się zakończyła sprawa  matrycą 

0 Like
Adamskimaksym
Student
Opcje
Cześć, serwis zażyczył sobie 4700 za wymianę więc stwierdziłem że nie ma sensu, sprzedałem uszkodzony za 1000 i kupiłem nowy.
0 Like
Krzysztof_74
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

Właśnie otrzymałem z serwisu informację o uszkodzeniu matrycy w modelu TV: QE55Q7CAM (pętla). Czy są w ogóle dostępne matryce do tego modelu, a jeśli tak to jaki byłby ich koszt? Czy naprawa w takim przypadku ma w ogóle sens?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Krzysztof_74, a co mówi serwis? Czy ma na stanie takie matryce? Najlepiej dopytać bezpośrednio serwis, czy mają dostęp do matryc i ile będzie kosztowała wymiana.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Krzysztof_74  Do tego modelu z 2017 roku nie jest dostępna żadna matryca a koszt wymiany to taki jak zakup nowego.

Srebny
Journeyman
Opcje
Witam.A jaki jest koszt matrycy do Samsung QE75Q80AAT?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Srebny, O koszt wymiany matrycy najlepiej zapytać w najbliższym autoryzowanym serwisie. Samej matrycy nigdzie nie kupisz, a serwisy nie prowadzą sprzedaży części.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/