Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z grami.SAMSUNG QE55Q77B 55" QLED 4K 120HZ Tizen TV

(Temat utworzony: 11-03-2023 08:47 AM)
1492 Wyświetlenia
Melomano
Journeyman
Opcje
Witam zakupiłem parę dni temu SAMSUNG QE55Q77B 55" QLED 4K 120HZ Tizen TV. Podłączony jest do konsoli Xbox series X .Problem polega na tym że mimo to że konsola wykrywa wszystkie funkcje oprócz Dolby Vision obraz zaczyna się psuć. Rozmazuje obiekty i pogarsza grafikę. Dla przykładu odpalając grę Call of duty mw2 ,Warzone 2 jeśli zmienie w ustawieniach grafiki na odświeżanie 60hz wszystko wraca do normy .Dodam że konfigurowałem tv ustawieniami z internetu ,przywracałem ustawienia fabryczne i dalej to samo .Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy zwracać ten tv?.
0 Like
28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Melomano  Może kolega @kamil40013  ma możliwość sprawdzenia na starszym TV?

A czy udało się zaktualizować TV?

0 Like
Melomano
Journeyman
Opcje
Nie połączyłem się z biurem obsługi sprawdzali tv . Sprzęt ma najnowsze oprogramowanie.Dla przykładu dodam jak Forza wygląda .Bawie się z tymi ustawieniami poprawia jakość Gra Hdr opcja w ustawieniach ale jest tak jasno że masakra .20230307_201031_1000012500_1678216232.jpg
0 Like
Melomano
Journeyman
Opcje
Ta niżej pozycja 20230314_121745_1000012997_1678792667.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Melomano, Ten problem występuje niezależnie od gry ? Nawet przy mniej wymagających graficznie tytułach ? Jaki był Twój poprzedni "starszy" telewizor ?

0 Like
Melomano
Journeyman
Opcje
W Call of duty występuje w największym stopniu na bliskim dystansie jest oki obiekty dalej tak wyglądają jak wyżej na fotkach .W innych grach jest w miarę oki zerknij na fotę wyżej z Forzy .Poprzedni tv to był Telewizor LED Thomson 43UG6400 43" 4K UHD czarny.

0 Like
Melomano
Journeyman
Opcje
Bo z tego co widzę na youtube ludzi co grają na series x jakoś to lepiej wygląda.Już nie mam pomysłu .
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Melomano, Ja bym jeszcze przeprowadził test z telewizorem o podobnych parametrach. Według mnie za nieostre tekstury w oddali w tle odpowiada konsola, a nie telewizor. Patrzałeś, czy w grach nie ma ustawień graficznych ? Niektóre gry mają do wyboru tryb wydajności, który zwiększa FPS kosztem rozdzielczości.

Melomano
Journeyman
Opcje
Tak w Warzone 2 mam dobrze zrobione w ustawieniach brałem od ludzi co grają na series x z neta.Będe miał możliwość to sprawdzę.Poprostu chciałem mieć pewność że to nie wina tv ale jak w innych grach jest w miarę oki to wychodzi na konsole albo optymalizację gry.
Melomano
Journeyman
Opcje
Dzięki za pomoc poprostu miałem obawy że co dopiero kupiony tv ma coś popsute.