Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z grami.SAMSUNG QE55Q77B 55" QLED 4K 120HZ Tizen TV

(Temat utworzony: 11-03-2023 08:47 AM)
1596 Wyświetlenia
Melomano
Journeyman
Opcje
Witam zakupiłem parę dni temu SAMSUNG QE55Q77B 55" QLED 4K 120HZ Tizen TV. Podłączony jest do konsoli Xbox series X .Problem polega na tym że mimo to że konsola wykrywa wszystkie funkcje oprócz Dolby Vision obraz zaczyna się psuć. Rozmazuje obiekty i pogarsza grafikę. Dla przykładu odpalając grę Call of duty mw2 ,Warzone 2 jeśli zmienie w ustawieniach grafiki na odświeżanie 60hz wszystko wraca do normy .Dodam że konfigurowałem tv ustawieniami z internetu ,przywracałem ustawienia fabryczne i dalej to samo .Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem czy zwracać ten tv?.
0 Like
28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Melomano  Nie wiem czy wiesz że telewizory Samsunga nie maja Dolby Vision ? Ale mają Dolby Atoms.

Melomano
Journeyman
Opcje
Sory błąd mi się wkradł
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy sprawdzałeś na innym kablu HDMI? Czy możesz wrzucić zdjęcia tego problemu?

Melomano
Journeyman
Opcje
Nie sprawdzałem na poprzednim tv i u znajomego na tym hdmi i jest wszystko oki
0 Like
Melomano
Journeyman
Opcje
Pomoc techniczna napisała że mam ręcznie uptade zrobić ale przez neta nie idzie przez usb też nie pisze ze obecnie nie ma żadnych akutalizacji. Pomoc techniczna stwierdziła że to świeży uptade i mam poczekać. Tv też trochę rozmazuje obraz podczas oglądania tv mimo wyłączeniu wszystkich bajerów itd na ustawionym trybie Filmmaker Mode.Już nie wiem czy mam ten tv zwrócić bo jeszcze półtorej tygodnia mogę zrobić zwrot.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Melomano Jak masz sformatowaną pamięć USB na NTFS czy FAT 32? Czy pobraną aktualizację wypakowujesz na pamięć USB?

Staraj się nie pisać postu pod postem.

0 Like
Melomano
Journeyman
Opcje
Mam pamięć sformatowaną na NTFS.Pobralem wypakowałem wrzuciłem na pena tv wykrył normalnie pena.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To sformatuj na FAT 32 i jeszcze raz wypakuj.

Melomano
Journeyman
Opcje
A myślisz że FAT 32 pomoże?.Teraz mnie już w domu wieczorem sprawdzę i dam znać.
0 Like