Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dźwiękiem przy podłączeniu Tv Samsung UE43J5500 + soundbar Sharp ht-sb110

(Temat utworzony: 18-11-2018 11:18 PM)
11657 Wyświetlenia
Kainan
Student
Opcje

Witam,

Mam mały problem z moim tv a mianowicie chodzi o to że przy podłączeniu do niego soundbar Sharp ht-sb110 poprzez HDMI ARC brak jakiejkolwiek reakcji ze strony tv tzn dźwięk cały czas jest puszczany przez głośniki tv a nie przez soundbar. Przy podłączeniu przez bluetooth działa ok ale nie mam przez to możliwości sterowania głośnością z pilota tv.

W telewizorze funkcja anynet+ jest włączona a soundbar obsługuje funkcje arc ponieważ sprawdziłem go pod innym tv (Panasonic) i działał od razu.

W czym może być problem? 

Pod tv Samsunga podłączałem soundbar na 3 różnych kablach z czego jeden nawet ma oznaczenie ARC (kabel od dekodera upc) i nic nie pomogło.

Czy to wina kabla czy moze telewizora bo gdzieś czytałem że zdaża się że może być w tv zablokowane wyjście sygnału w arc.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam Kamil.

0 Like
102 Odpowiedzi
Alan-dgl
Student
Opcje

Na tą chwile u mnie problem się rozwiązał pomogło ustawienia- dźwięk -ustawienia experckie -format wyjściowy dźwięku .I teraz ja zmieniłem z dolby digital+ na dolby digital .O dziwo soundbar od razu zaczął działać i problem nie wrócił .Nie wiem czy to pomoże u ciebie ale spróbować nie zaszkodzi .Z tym , że miałem się podzielić ta informacją jak będę miał 100% pewność .Napisz czy pomogło 

0 Like
Tybek
Apprentice
Opcje

W ustawieniach tv jest opcja zgłoszenia prośby o kontakt w kwestiach technicznych.

rano dzwonił do mnie konsultant, zdalnie przywracał telewizor i robił aktualizacje, stwierdził kilka błędów w oprogramowaniu. Pole dolby digital+ nie jest już wyszarzone, dolby digital jest. Dźwięku na DD+ jak nie było tak nie ma (jedynie jest na platformach streamingowych). 

0 Like
Maciej88
First Poster
Opcje

Ja mam podłączony soundbar z tv przez HDMI arc i nie mam opcji DD lub DD+ a było przez chwilę taka możliwość. 

Jak włączyłem na DD+ to dźwięk zanikał. 

Nie wiem o co chodzi. 

Tv i sb mają DD więc w czym problem

0 Like
Alan-dgl
Student
Opcje

Przywracałeś ustawienia fabryczne tv ?Bo z tego co ludzie piszą to wina oprogramowania 

0 Like
Maciej88
First Poster
Opcje

A to nie robiłem nic, jedynie  mam dźwięk z SB ale tylko PCM nic więcej.

0 Like
Wesley 359
First Poster
Opcje

Ja wczoraj na włączonym tv i belce wyłączyłem na minutę belkę. Po ponownym podłączeniu dźwięk wrócił. Jednak po nocy znowu lipa, brak dźwięku. Dzisiaj zmieniłem kabel HDMI, najpierw nic o nie zmieniło, po chwili dźwięk się pojawił. Już ***** jestem. Na razie wszystko jest ok. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dziś pojawiła się nowa aktualizacja dla TV z 2019 roku. Jest dostępna jak na razie na stronie wspracia.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/aktualizacje-oprogramowania-dla-telewizor%C3%B3w-gdy-...

dziodos
Apprentice
Opcje

Witam. Posiadam tv q77 oraz soundbara sonos beam 2. Po połączeniu go z tv wszystko działa przez około dwa dni. Po tym czasie gdy włączam telewizor źródło dźwięku zmienia się na głośniki z telewizora i nie ma możliwości wyboru soundbara. Soundbar jest cały czas widoczny przez telewizor w podłączonych urządzeniach. Dopiero odłączenie soundbara z gniazdka i ponowne go podłączenia załatwia sprawę. Niestety znów tylko na około dwa dni.

IMG_0191.jpeg

IMG_0192.jpeg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dziodos  Jaki masz dokladny model TV? 

0 Like
dziodos
Apprentice
Opcje

Q77bat