Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 19-04-2021 06:29 PM)
687 Wyświetlenia

Też mam ten problem

rklimek21
First Poster
Opcje

Witam. Posiadam telewizor Samsung seria 7 55 cali UE55NU7472UXXH. Problem polega na tym, że w pewnym momencie w pilocie wyładowały się baterie a po włożeniu nowych pilot przestał działać. Przejrzałem wszystkie poradniki, zresetowałem TV, parowałem pilot na wszelkie możliwe sposoby, wymieniałem baterie kilka razy- chyba 3 różnych producentów. Nic to nie dało. Sprzęt jest dodatkowo ubezpieczony więc zgłosiłem uszkodzony pilot i dostałem nowy fabrycznie zapakowany. Niestety on również nie działa. Może to być kwestia baterii - wchodzą AAA LR03 AM4. Te, baterie z którymi pilot działał na początku były w zestawie z telewizorem- producent to firma Mustang. Używając baterii z tym samym oznaczeniem ale innego producenta- np panasonic-  pilot już nie działał. Dodam jeszcze, że przystawiając przód pilota do aparatu w telefonie nie widać sygnału podczerwieni- jest tak nie zależnie czy używam starego/nowego pilota i niezależnie od tego jakie baterie tam siedzą- panasonic czy innej firmy (nie mówię o tych z firmy- Mustang bo ich nie posiadam).  Dodam, że do telewizora jest wpięty tylko przewód zasilający i kabel antenowy/satelitarny. Ma ktoś jakiś pomysł?

0 Like
1 Odpowiedz
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rklimek21  Bateria nie mają żadnego znaczenia, jeśli pilot nie działa na TV czy nie widać nic w aparacie telefonu to pozostaje jeszcze raz reklamować nowy pilot.

0 Like