Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
196836 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
Wilkifotografii
Apprentice
Opcje

usunęli post z rozwiązaniem problemu. brak słów. żenada. Dziękuje za wiadomość.

Adrianbanas21
First Poster
Opcje

Przy włączonym tv przytrzymaj 10-15 sekund przycisk włącz/wyłącz.  Powinno pomóc 

0 Like
Iwon
Student
Opcje

Dzien dobry. 

Nowiutki Samsung 65RU7402.

Jest niestety problem z regulacja glosnosnosci: tylko 2 opcje: albo MUTE albo poziom 20. Nic wiecej. Mam wrazenie, ze to cos prostego, co mi umyka. Tryb domowy wlaczylam, nadal NIC. Bardzo prosze Drodzy - pomozcie. Iwona

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Iwon Na takie problemy zaczynamy, od resetu TV do ustawień fabryczny też możesz zadzwonić na infolinie Samsung tel. 22 607 93 33 i sprawdzą, zdalnie co jest nie tak z twoim TV.

Iwon
Student
Opcje

Dziękuję

0 Like
pyoter
Navigator
Opcje

Jak regulujesz głośność? Rozumiem, że robisz to pilotem smart control? Naciskasz przycisk do regulacji głośności(vol) czy używasz go jak dźwigni(góra/dół, od siebie/do siebie). Wciśnięcie przycisku Vol powoduje włączenie/wyłączenie opcji mute. Głośność reguluje się góra/dół tym samym przyciskiem.

Iwon
Student
Opcje

Tak, bardzo dziekuje. Doszlam do tego, ze to dziala jak joystick.. Niezle sie usmialam z siebie. Jeszcze raz wielkie dzieki! 

0 Like
kiksu
Student
Opcje

HEj nie wiem czy macie sposob na moj problem ale musze sprobowwac bo dostaje szalu z moim 75Q70R 

Chodzi o to ze mam dekoder poslatu evobox podlaczony na hdmi1 do tv i soundbara do hdmi4  i przynajmniej kilka razy dziennie idzie zauwarzyc ze Volume na pilocie od tv dziala strasznie wolno i w tym momecie gdy chce sie przeloacyzc na inne HDMI lub nawet apke YT i powrocic na HDMI1 to okazuje sie ze jest  tylko dzwiek a obrazu nie. Pomaga tylko przytrzymanie na ilocie OFF kilka sekund az pojawi sie logo QLED na tv i wtedy juz dziala ale tez do czasu. MA to zwiazke ze zwalnianiem ogolnym TV jak i reakcji pilota .CZy ktos ma roziwazanie na to ?? DOdam ze infolinia i ich polaczenia zdalne i updaty nic nie pomogly a takze resety roznego typu.

Niech ktos mnie oswieci czemu to sie dzieje w roznych odstepach czasu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@EwaK  Czy możesz pomóc @kiksu, bo widzę, że wszystko odbywa, się na połączeniu zdalny a problem jest, dalej może wystarczy wymienić płytę główną i problem zniknie.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@vdsl2 @kiksu na ten moment myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu zgłoszenie serwisowe i sprawdzenie urządzenia na miejscu.

0 Like