Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot smart control

(Temat utworzony: 04-08-2017 12:57 PM)
197838 Wyświetlenia
Maka1991
First Poster
Opcje

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Przejdź do rozwiązania
167 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@czup  Nie ma, jeszcze rozwiązania pozostaje poczekać na kolejną aktualizację.

0 Like
szacher
Journeyman
Opcje

Witam nie miałem problemu z tym zestawem evobox cp+ smart control silver premium wszystko działa nawet z pokoju za ścianą ponieważ sterowanie odbywa się za pomocą BT więc ponownie trzeba przeprowadzić konfigurację i sprawdzać każda którą działa gdyż u cyrki w pokoju był ten sam problem . Parowanie smart C... W pierwszym kroku działało prawidłowo ale też krok 2 też działał ale krok 2 działał dopiero poprawnie także nie zawsze pierwsza konfiguracja jeśli nawet już zmienia kanały jest dobra . W ten sposób problem u mojej córki znikł w salonie 1 konfiguracja była od razu kompatybilna 100% też evobox cp+ i tv sam. Ru7000 gdzie niby nie obslugoja pilota smart a pisałem jak to sparowac bo każdy kto próbuje wyskakuje komunikat NIEDOSTEPNY  

0 Like
korusc
First Poster
Opcje

Ja juz chyba milion razy parowałem ten dekoder z TV i to na kazdym porcie  HDMI z osobna i efekt wciąż jest ten sam...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@szacher  Może jeszcze raz napiszesz jak skonfigurować TV, żeby działał z dekoderami Polsatu ?

0 Like
korusc
First Poster
Opcje
Poprosze
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@korusc Jest nowy firmware dla modeli z 2019 Q i RU wer 1351.

Wilkifotografii
Apprentice
Opcje
Znalazłeś jakieś rozwiązanie problemu?
0 Like
czup
First Poster
Opcje

Problem na razie bez rozwiązania.

0 Like
korusc
First Poster
Opcje

Nie uwierzycie bo ja sam tego nie pojmuję. Kilka dni temu jakoś przypadkiem przestawilem dekoder, który dotychczas stal bezposrednio pod telewizorem. Tym razem postawiłem go w pozycji pionowej i jakimś dziwnym sposobem pilot zaczął reagować poprawnie. Minęło kilka dni i jest OK, oczywiscie nie ruszam na wszelki wypadek dekodera. I co Wy na to? Sam sie z tego śmieje...

0 Like
szacher
Journeyman
Opcje

Witam opisalem ten problem ale usuneli moj post bo narusza in regulamin prisze o mail to dokladnie opisze co i jak

0 Like