Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Pilot smart control

(Topic created on: 04-08-2017 12:57 PM)
198433 Views
Maka1991
First Poster
Options

Witam po wymianie baterii jest probelm z pilotem. Telewizor można załączyć i wyłączyć pilotem natomiast nic innego już nie da się zrobić. Parowanie nie jest możliwe. Telewizor nie wykrywa pilota. 

Go to solution
167 REPLIES 167
KevinWWL
First Poster
Options
Nie pomogło widocznie pilot ma zepsuty moduł bluetooth czekam na drugi pilot
0 Likes
szacher
Journeyman
Options
pilot w menu serwisowym ustawiony na podstawowy dla tego nie widzi pilota premium silver
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options

@szacher  Czy przeczytałeś co napisał @KevinWWL ? Jak by było wyłączone w menu serwisowym pilot Smart to nie parował się pilot z bliska?

KevinWWL
First Poster
Options
Dzięki kupiłem nowego pilota i bez problemu się za pierwszym razem sparował i po bluetooth nie jak wcześniejszy po irda. Widocznie te smart solarne piloty mają kiepskie moduły bluetooth
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options

@KevinWWL  A jaki kupiłeś do swojego TV? A ten oryginalny nie reklamujesz w ramach gwarancji? 

0 Likes
kamiledi16
Explorer
Options

Witam,

mam telewizor ue65js9000lxxh. Mam też pilota smart, model RMCTPJ1AP2. Wszystko było dobrze - pilot działał, telewizor też, ale nagle telewizor zaczął wyłączać ekran po minucie od włączenia. Zrobiłem więc reset do ustawień fabrycznych i wyłączanie ekranu się naprawiło - ale oczywiście przestał działać pilot. Mam też drugi pilot na podczerwień i on działa, natomiast tym smartem mogę tylko wyłączyć i włączyć telewizor. Tak więc jeszcze pół godziny temu przed resetem działał poprawnie, teraz - nie działa. W menu parowania nic nie mogę zrobić, pilot nie reaguje. Jakieś pomysły?

0 Likes
kamiledi16
Explorer
Options

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=jwS_TU-bfew - dobra, ta metoda pomogła, nieaktualne.

0 Likes
adasko1125
First Poster
Options
Zostal mi pilot od quled poniewaz tv nie dziala juz czy bedzie dzialal w innym tv ? Na chwile obecna tylko moge wlaczyc i wylaczyc
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Options
adasko1125
First Poster
Options
Pilot smart . A model ue75tu702owxxn20231106_105147_19859_1699264311.jpg
0 Likes
Top tags