Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pilot Smart Control - Zmiana przycisków?

(Temat utworzony: 25-06-2022 01:16 PM)
2141 Wyświetlenia
eNQu
First Poster
Opcje

Witam
Kupiłem właśnie telewizor Samsung ue43ru7472u wraz z nowszą wersją pilota Smart Control (najprawdopodobniej TM1990C) i się zaczełem zastanawiać czy jest możliwość zmiany skrótów z tych trzech dodatkowych przycisków. O ile przycisk do Netflixa jest przydatny tak Prime i Rakuten bardzo chętnie bym zamienił na jakieś bardziej bardziej używane appki. Czy istnieje możliwość zmiany bindów tych przycisków?

horton
Pioneer
Opcje

Tak sobie myślę że w sumie b. słuszna uwaga.

Producenci sprzętu z góry narzucają nam platformy z których mamy korzystać robiąc dedykowane przyciski na pilocie.

Użytkownik kupując od nich produkt sam powinien o tym decydować co chce mieć na pulpicie pilota by była możliwość jego konfiguracji. (np. zamiast nazw na bindach - cyfry)

Urzędasy z UE odpowiedzialni (za tego typu kwestie) jakoś się tym nie tym nie interesują/nie przeciwdziałają temu że głowni potentaci stosują takie praktyki.

Darek15
First Poster
Opcje

Cześć

Właśnie kupiłem TV QE55Q80AAT z pilotem na którym jest tylko kilka przycisków a między nimi właśnie te trzy z których potrzebuje tylko NetFlixa a na pozostałych dwóch chciałbym mieć np. Youtuba i  Przeglądarkę.

Jak mam je zaprogramować ? czy ktoś wie.  Bo chyba od roku Samsung zrobił już coś w tej sprawie ?

A jak nie potrafią zrobić opcji przeprogramowania to niech na Polskę sprzedają inne piloty bez Prime i Rakuten.

Lepiej by sie przydały przyciski kolory czerwony, niebieski itp potrzebne teraz nie do telegazety ale do opcji Tv po HbbTV

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Darek15  jak już pisałem że nie ma możliwości zmiany przycisków.

Jeśli chodzi HbbTV zerknij na stronę 144.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202106/20210624133132618/OSNDVBEUA-6.0.0_EM_OSCAR_EU_P...

Chrzesniak
First Poster
Opcje

Także chciałbym zmienić te durne przyciski które chyba nikomu nie są potrzebne. Samsung powinien się tym zająć a nie narzucać użytkownikom swoje wymysły. Tylko że znając życie to pewnie i tak mają nas głęboko w tyłku. 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Chrzesniak  Żadne producent nie robi takich zmian.

SpectrumRider
First Poster
Opcje

To by było idealne

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@SpectrumRider  Ale nie będzie.

0 Like
Dzialus
First Poster
Opcje

Ja też tak intuicyjnie próbowałem 

0 Like
Tomaszmed
Journeyman
Opcje
Na moim starym pilocie jest skrót do Rakuten TV i Ambient mode. Na pilocie solarnym są fizycznie te klawisze, ale skróty nie działają. Mają przypisane inne funkcje. Zamiast ambient - split view, zamiast Rakuten - Samsung plus. Czy jest możliwość ustawić skróty na nowym pilocie? Jeśli nie, to ta funkcja jest konieczna szanowni technicy z Samsung :smiling-face:
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje