Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot nie wyłącza dekodera z Orange

(Temat utworzony: 08-01-2018 05:56 PM)
5495 Wyświetlenia
Tomasz2006
First Poster
Opcje

Telewizor Samsung QLED Q7F , dekoder Samsung ICU100 z Orange .

Uniwersalny pilot od telewizora nie wyłącza dekodera , włączanie i inne funkcje działają .

0 Like
25 Odpowiedzi
Damianzg89
Journeyman
Opcje

Mam tak samo i nic z tym nie zrobisz. Jedynie to ustaw sobie w dekoderze automatyczne wyłączanie po upływie 2h bezczynności.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Znana przypadłość dekoderów, które pomarańcza zamówiła z nieco okrojoną wersją funkcji. Nie pełne CEC/Anynet lub jego brak w zależności od dekodera, aktywacja HDMI UHD Color na wejściu tv może spowodować odcięcie sygnału audio. 😞
Tak przynajmniej było do niedawna. Być może pojawiła się jakaś aktualizacja, a wtedy DCD na pilocie dekodera i trzeba sprawdzić w ustawieniach. W chwili obecnej nie mam dostępu do tych dekoderów, więc nie sprawdzę, ale gdyby aktywna była funkcja Anynet+ CEC, dekoder powinien dostać komendę do wyłączenia po HDMI.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Wojtekmarchewka
Explorer
Opcje

Mi także nie wyłącza tego dekodera, pilot od TV.  Po wybraniu w dekoderze rozdzielczości automatycznej ustawia sie 4k i wybranie opcji UHD Color, wyłącza mi obraz i aduio, mam czarny ekran. na recznym 1080p jest obraz i dźwięk z ocją UHD Color.

0 Like
gajewsg
Student
Opcje

Mam pytanie jak sobie poradzic z problemem polaczenia ICU 100 z Samsung Q7F, dekoder zawiesza sie po wylaczeniu telewizora pilotem od smart huba i próbie ponownego włączenia telewizor nie widzi niczego na wejsciu hdmi od strony dekodera (czarny ekran, brak wizji i audio)? Jaki ustawienia po stronie TV lub dekodara zastosować, aby nie dochodzilo do zawieszania dekodera lub raczej portu hdmi w dekoderze. Inne urzadzenia jak np. przystawka apple tv pracuja az milo.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wyłącz obsługę Anynet+ CEC i sprawdź co się będzie działo.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
gajewsg
Student
Opcje

niestety nie pomogło.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
No to nie mam już pomysłów. Skontaktuj się może z działem technicznym platformy. Być może technicy coś doradzą. Może znają przyczynę.

gajewsg
Student
Opcje

Dziękuje za próbę pomocy -  tak zrobiłem. Zastanawiam się w czym może być problem, TV mam zaktualizowany do najnowszej wersji softu 55, zastanawialem sie czy nie probowac zmienic w dekoderze ustawien rozdzielczosci ekranu - jest ustawiona na auto - bo to jedyna opcja w menu serwisowym, ktora mozna zmienic.

0 Like
andrew_zielinsk
First Poster
Opcje

mam tak samo, że dekoder się zawiesza i nie daje obrazu po HDMI, dzieje się tak rano albo wieczorem jak wracam z pracy. Wymienili mi już dekoder i dalej problem został. Wyłączyłem w dekoderze funkcję "automatyczne wyłączanie" które było domyślnie ustawione na 4 godziny i jest lepiej. Jeszcze obserwuje go bo mam od miesiąca. 

Co do sterowania po kablu HDMI to tak jak @Szewcu72 pisał w moim poście że te dekodery ICU100 nie mają wsparcia usługi Anynet+/CEC i nie można sterować po kablu HDMI- dzwoniłem w tej sprawie do Orange. Wkurzające że trzeba używać opcji pilota uniwersalnego i kierować go w stronę dekodera żeby zmieniać kanały... Może kiedyś to poprawią...

0 Like