Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie Smart TV QE55Q67T z dekoderem UPC 4K BOX Arris VIP5002W (Apollo)

(Temat utworzony: 03-12-2020 01:26 AM)
35500 Wyświetlenia
cramerpl
Apprentice
Opcje

Witam,

Posiadam TV QE55Q67T i ostatnio podkusiło mnie skorzystać z oferty UPC na telewizję 4K, z dekoderem Arris VIP5002W (przez UPC zwanym Apollo IP 4K F3314 nPVR)

Niestety, od blisko 2 miesięcy nie potrafię sparować pilota od TV z dekoderem (podłączony poprzez HDMI do TV) w żaden sposób tak, aby smart pilot Samsunga obsługiwał także to cudo (oczywiście Universal Remote nie wykrywa dekodera UPC, modelu VIP5002W nie ma na liście urządzeń, inne modele - przetestowałem, zero efektu.

Może ktoś, coś doradzi? Może ktoś borykał się z podobnym wyzwaniem i udało się rozwikłać ten węzeł gordyjski? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź :smiling-face:

Pozdrawiam,

Bartosz

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MichalCz  Muszę ciebie zmartwić ten dekoder nie działa żadną marką TV jeśli chodzi o sterowanie.

MichalCz
Apprentice
Opcje

Ponieważ sparowany pilot dekodera UPC TV 4K BOX obsługuje tylko podstawowe funkcje TV nie obsługuje m.in. strzałek, OK, Back w aplikacjach smart TV to jedynym rozwiązaniem pozostaje tylko uniwersalny pilot firmy trzeciej, który zostanie zaprogramowany do jednoczesnej obsługi TV i dekodera.

Jakie piloty programowalne polecacie?

0 Like
DASZ
First Poster
Opcje

Też podpinam się do tematu. Mam telewizor QE55Q60RATXXT. Oprogramowanie najnowsze.

Czy dekoder Arris VIP5002W będzie kiedykolwiek kompatybilny z pilotem samsunga?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@DASZ  Raczej nie będzie działać. Już niedługo nie będzie wsparcia dla modeli z 2019 roku.

DASZ
First Poster
Opcje

A ktoś może wypróbował inny model ustawić z którym zadziałało. W każdym razie to bardzo popularne urządzenie teraz w polsce. Inne modele nieznane nam firmy Arris są kompatybilne.

I z tego co czytam to chyba nowsze modele telewizorów też maja z tym problem chyba, że się mylę. Jak tak to może wymienie TV :).

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na markowych TV jak Samsung, Sony nie działa i raczej na innych też.

Opcje

Mam samsung q80bat i ten badziewny dekoder upc 4k BOX VIP502W. Nie mogę sparować, nie działa min sterowanie kanałami. Gość, włączanie, wyłączanie działa. Upc to cyrk. Mają jakiś inny dekoder w ofercie, który działa z samsungami? 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć, 

@budyń_czekoladowy Spróbuj dodać pilot według producenta.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-konfiguracja-uniwersalnego-pilota/td-p/36330...

Zaznacz dekoder UPC, następnie spróbuj w trakcie dodawania wybrać dokładnego producenta z listy. Jeżeli dekodera nie ma na liście, to dekoder może nie działać poprawnie.

juniormax
Student
Opcje
Ja też właśnie zmieniłem dekoder UPC na 4K BOX i u mnie też nie działa pilot od QE55Q77AATXXH
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@juniormax sprawdzałeś propozycje które pojawiły się w tym wątku?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like