Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie Smart TV QE55Q67T z dekoderem UPC 4K BOX Arris VIP5002W (Apollo)

(Temat utworzony: 03-12-2020 01:26 AM)
35614 Wyświetlenia
cramerpl
Apprentice
Opcje

Witam,

Posiadam TV QE55Q67T i ostatnio podkusiło mnie skorzystać z oferty UPC na telewizję 4K, z dekoderem Arris VIP5002W (przez UPC zwanym Apollo IP 4K F3314 nPVR)

Niestety, od blisko 2 miesięcy nie potrafię sparować pilota od TV z dekoderem (podłączony poprzez HDMI do TV) w żaden sposób tak, aby smart pilot Samsunga obsługiwał także to cudo (oczywiście Universal Remote nie wykrywa dekodera UPC, modelu VIP5002W nie ma na liście urządzeń, inne modele - przetestowałem, zero efektu.

Może ktoś, coś doradzi? Może ktoś borykał się z podobnym wyzwaniem i udało się rozwikłać ten węzeł gordyjski? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź :smiling-face:

Pozdrawiam,

Bartosz

53 Odpowiedzi
juniormax
Student
Opcje
Tak, ale żadna nie pomogła 😞
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@juniormax  Już wielokrotnie było pisane że nie wszystkie dekodery da się sparować z żadnym TV.

Nie jest to problem po stronie TV a tylko dekodera.

juniormax
Student
Opcje
Jasne. Ale widać jest duży problem z tym i wiele klientów Samsunga próbuje ten problem rozwiązać. Rekomenduję, aby Samsung wspólnie z UPC wypracowali rozwiązanie problemu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Raczej nie jest możliwe bo tak samo mają osoby którzy mają inną markę TV.

Jak sam wiesz że UPC zostało przejęte przez Play.

0 Like
juniormax
Student
Opcje
Samsung jest liderem, więc powinien pomagać swoim klientom i tymbardziej naciskać na Play :smiling-face:
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@juniormax  Tylko że operator kablówki nie będzie usprawniał/modyfikował swoich urządzeń.

0 Like
Michoslaw
First Poster
Opcje
Jaka to jest żenada że UPC sprzedaje taki ***** jako 4k wiedząc że ktoś kto bierze 4k ma zapewne oczekiwania co do sprzętu. Ja na bank wracam do Netii po tych 12 miesiącach. To jest kpina z klientów...
0 Like
Olivier Czerwiński
First Poster
Opcje

Dzień dobry mam pytanie gdzie znajduje się numer modelu dekodera Arris VIP5002W-PL?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Olivier Czerwiński   napisał(a):

Dzień dobry mam pytanie gdzie znajduje się numer modelu dekodera Arris VIP5002W-PL?

@Olivier Czerwiński  Nie ma takiego modelu.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/parowanie-smart-tv-qe55q67t-z-dekoderem-upc-4k-box-ar...

0 Like
BLACKDARK
First Poster
Opcje
Na SAMSUNG QE50QN92D 50" NEO QLED 4K 144Hz Tizen TV Dolby Atmos HDMI 2.1 to samo... Nie paruje pilota
0 Like