Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie Smart TV QE55Q67T z dekoderem UPC 4K BOX Arris VIP5002W (Apollo)

(Temat utworzony: 03-12-2020 01:26 AM)
35524 Wyświetlenia
cramerpl
Apprentice
Opcje

Witam,

Posiadam TV QE55Q67T i ostatnio podkusiło mnie skorzystać z oferty UPC na telewizję 4K, z dekoderem Arris VIP5002W (przez UPC zwanym Apollo IP 4K F3314 nPVR)

Niestety, od blisko 2 miesięcy nie potrafię sparować pilota od TV z dekoderem (podłączony poprzez HDMI do TV) w żaden sposób tak, aby smart pilot Samsunga obsługiwał także to cudo (oczywiście Universal Remote nie wykrywa dekodera UPC, modelu VIP5002W nie ma na liście urządzeń, inne modele - przetestowałem, zero efektu.

Może ktoś, coś doradzi? Może ktoś borykał się z podobnym wyzwaniem i udało się rozwikłać ten węzeł gordyjski? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź :smiling-face:

Pozdrawiam,

Bartosz

53 Odpowiedzi
MichalKarcz
Student
Opcje

Dziękuje za odpowiedz. To była pierwsza rzecz jaką wykonałem wiec mam już wersję 1460. Niestety nic to nie dało. 😞

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie uda Ci się sparować nawet z LG.

GKSeba
Apprentice
Opcje

Zmieniło się coś w tym temacie od grudnia 2020 ? Dzisiaj przyszedł UPC 4k box i mam lekki niesmak z powodu braku współpracy z moim 55q80t. Tym bardziej, że na leciwym już horizonie wszystko fajnie współgrało.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GKSeba  Nic się nie zmieniło nawet nie uda ci się jak podłączysz ten dekoder z inną marką TV.

pirokrk
First Poster
Opcje

Próbowałem wczoraj a moja obecność na tym forum potwierdza porażkę przy parowaniu 😕 

0 Like
KarczMichal
First Poster
Opcje

A już miałem nadzieję ze nastąpił przełom :face-with-tears-of-joy: 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@pirokrk, sprawdzałeś ten poradnik, na końcu są wskazówki, co można zrobić, jeśli nie udaje się skonfigurować pilot uniwersalny? https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-konfiguracja-uniwersalnego-pilota/m-p/363307...

Generalnie widzę, jak piszę @vdsl2, że ten dekoder ma problemy nie tylko z Samsungiem. Są wątki, na przykład na forum Sony.

Widzę, że ten dekoder nie można sparować z żadną marka TV. Sprawdź, czy masz ustawione w dekoderze sterowanie urządzeniami.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możemy jeszcze wpisać w pole "wyszukaj usługodawcę" Arris lub Apollo zamiast wybierać UPC. Czasem daje możliwość sterowania urządzeniami tak ma ze swoim dekoderem WIWA.

20210730_121036.jpg20210730_121114.jpg20210730_121132.jpg20210730_121145.jpg

20210730_123025.jpg

misiu1983
First Poster
Opcje

Mi na jednym kablu hdmi wykrywa ten dekoder jako Apple Tv niestety dalej nie działa sterowanie pilotem. Wykrywa go jako dekoder ott a nie dekoder kablowy.

IMG_20211028_181537.jpgIMG_20211028_181940.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@misiu1983  Jaki masz dokładny model TV?

0 Like