Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płynność ekranu

(Temat utworzony: 22-05-2021 07:45 AM)
350 Wyświetlenia
Daro5p
Apprentice
Opcje
Witam. Posiadam TV UE50TU8502. Podczas oglądania tenisa bez względu na jakim kanale brakuje płynności ekranu i widac jak przerywa. Pomogło wyłączenie upłyniaczy ekranu i włączenie trybu FILMMAKER, aczkolwiek gdy włączę tv na nowo to znowu przerywa i muszę przeklikać ponownie wszystkie tryby na FILMMAKER, żeby było dobrze.

Czy ktoś tak miał albo wie czemu może tak się dziać?
0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Proponuje Ci kontakt z infolinią Samsung tel. 22 607 93 33 i sprawdzą zdalnie.

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Z czego korzystasz , kablówka czy satelita ?
Daro5p
Apprentice
Opcje
Kablówka
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Ile masz podpiętych dysków twardych pod USB ? Czy korzystasz z tv przez wifi ? Czy LAN ? Czy dekoder podłączony przez wifi ?
Daro5p
Apprentice
Opcje
Posiadam Hiway TV z Inea, podłączenie przez wifi
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Ok , zanim zaczniesz cudować z tv , zacznij od podłączenia nie przez wifi a przez LAN czyli po kablu , wifi to taka zmora że jak sąsiedzi mają i jest jeszcze ich wielu , a to przestawia kanał przesyłania danych a to zwalnia transmisję,

to na bank powód spowalniania transmisji = wifi

Pytanie o dyski USB , dlaczego ? Ja podłączyłem kiedyś 4 dyski , bo tyle miałem wolnych portów i telewizor zwariował, musieli wymienić na nowszy model bo była to wada fabryczna , obecnie 5 lat działa

Ps
Jeśli jest problem z ciągnięciem kabla , zastosuj repeater z LAN , lub PLC po sieci elektrycznej, albo bezpośrednio HDMI
0 Like