Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Telewizor UE49MU6452 - przesunięcie i zniekształcenie obrazu z lewej strony

(Temat utworzony: 16-11-2018 06:40 PM)
9684 Wyświetlenia
evad
Explorer
Opcje

Mam telewizor Samsung UE49MU6452, zakupiony w marcu 2018. Od wczoraj mam problem polegający na tym, że sygnał video jest jakby przesunięty w prawo, a z lewej strony ekranu pojawił się pasek z pikselizującymi zakłóceniami. Co ciekawe, ten problem dotyczy tylko sygnału video z zewnętrznych źródeł (dekoder) lub wbudowanych aplikacji typu YouTube czy Netflix, ALE nie na paneli i elementów sterujących telewizora lub aplikacji (np. panel HOME nakładany jest nad tym paskiem z zakłóceniem po lewej stronie ekranu). Poniższe zdjęcia obrazują istotę problemu.

Próbowałem resetować ustawienia obrazu w ustawieniach eksperckich, ale bez skutku. Czy mogę wypróbować jeszcze jakiegoś sposobu zanim zgłoszę problem do serwisu Samsung? Byłbym wdzięczny za sugestie - dziękuję z góry.

Przesunięcie obrazu i pasek z lewej stronyPrzesunięcie obrazu i pasek z lewej stronyBrak zniekształceń na panelu sterującym telewizoraBrak zniekształceń na panelu sterującym telewizoraAplikacja YouTube, elementy sterujące, brak paska z lewejAplikacja YouTube, elementy sterujące, brak paska z lewejMateriał z YT, są zniekształceniaMateriał z YT, są zniekształcenia

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@evad przed kontaktem z serwisem, przywróć telewizor do ustawień fabrycznych, odłącz od prądu na ok 10 min. i sprawdź co będzie po ponownej konfiguracji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@evad przed kontaktem z serwisem, przywróć telewizor do ustawień fabrycznych, odłącz od prądu na ok 10 min. i sprawdź co będzie po ponownej konfiguracji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
evad
Explorer
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

Dzięki za wskazówkę. Obyło się bez resetowania ustawień fabrycznych, wystarczyło odłączyć telewizor od prądu na dłuższą chwilę i problem ustąpił. Ciekawe na jak długo... 🙂

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@evadJak masz straszną wersje firmware to uaktualni do 1250.5 ?

0 Like
evad
Explorer
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@evadJak masz straszną wersje firmware to uaktualni do 1250.5 ?

Mam 1250 (bez .5), aktualizacja OTA nie wykrywa żadnej nowszej wersji firmware.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@evad masz aktualną wersję.

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Nie licz na to, że nie wróci :smiling-face:

0 Like
Dosia
First Poster
Opcje

Posiadam model UE55MU7042 i  u mnie dokładnie ten sam problem co wyżej. Czy problem powrócił i jaka była pierwotna przyczyna. Telewizor już po gwarancji i zastanawiam się, czy warto oddawać do serwisu. Będę wdzięczna za odpowiedź.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Dosia  Jaką masz wersje firmware ?

0 Like
Dosia
First Poster
Opcje

1280, nie wykrywa nowszej aktualizacji.

0 Like